Exercițiul „Riverine 21” a ajuns la final

319
Exercițiul „Riverine 21” a ajuns la final - xexercitiu-1633092111.jpg

Articole de la același autor

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” a organizat și a condus, în perioada 27 septembrie – 01 octombrie, Exercițiul bilateral româno-ucrainean „Riverine 2021”, care s-a desfășurat pe fluviul Dunărea, între Tulcea și Izmail (Ucraina), la care au participat nave militare fluviale, elicoptere, scafandri și infanteriști marini din cele două țări.

„Riverine 2021” a urmărit consolidarea cooperării militare dintre România și Ucraina, în domeniul naval, pe fluviul Dunărea, prin dezvoltarea nivelului de instruire a forțelor participante la activitate și a interoperabilității dintre acestea.

La activitățile de pe Dunăre, din partea României, au participat două vedete blindate, două vedete fluviale, un remorcher fluvial, o navă a Poliției de Frontieră, un elicopter Puma Naval, un detașament de scafandri EOD, un pluton de infanteriști marini, șase ambarcațiuni rapide de asalt și ofițeri de stat major. Partenerii din Ucraina au participat la manevrele din zona Deltei Dunării cu trei vedete blindate, o navă auxiliară, un elicopter, trei nave ale Gărzii de Coastă, un pluton de infanteriști marini, un detașament de scafandri EOD, o ambarcațiune rapidă de asalt și ofițeri de stat major.

Aproximativ 600 de militari români și ucraineni au desfășurat manevre tactice, conform standardelor operaționale NATO, exerciții de inspecție și control la ambarcațiuni suspecte, exerciții de remorcaj, precum și antrenamente de punere în aplicare a procedurilor de acțiune pentru intervenții în situații de urgență.

Cooperarea dintre flotele militare ale României şi Ucrainei s-a dezvoltat, în ultimii ani, prin desfășurarea unor exerciții întrunite în zona Deltei Dunării, pentru a diversifica modalitățile prin care NATO susține eforturile statelor riverane Mării Negre realizate pentru consolidarea securității regionale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4086 secunde