Exercițiu tactic, cu trageri reale, pe timp de noapte, în Poligonul Capu Midia

656

Articole de la același autor

Militarii de la unitățile de artilerie antiaeriană, din cadrul bazelor aeriene, au participat, în perioada 12 – 23 aprilie, la exercițiul tactic cu trageri reale de luptă „AZUR 21.11”, desfășurat în Poligonul Capu Midia.

Scopul exercițiului a fost perfecționarea capacității de conducere a batalioanelor de artilerie antiaeriană și creșterea nivelului de instruire a forțelor participante pentru pregătirea și ducerea acțiunilor de luptă în condiții complexe. O particularitate a acestui exercițiu a reprezentat-o executarea activității în punctul de comandă al batalionului de artilerie antiaeriană constituit pentru ducerea acțiunilor de luptă timp de 24 de ore.



Un element de noutate a fost reprezentat de tragerile reale cu tunurile de calibrul 57 de mm, pe timp de noapte, concomitent asupra a trei ținte, respectiv a două parașute luminoase și unui avion radiodirijat.

„Tragerile reale s-au executat atât prin ochire directă, cât și în regim radiodirijat, cu CRT ( complex radio tehnic ), iar evaluarea echipelor de luptă s-a executat după criterii cuprinse în manualele de evaluare ale NATO”, a precizat directorul exercițiului, colonelul Marian Oană.



Una dintre cerințele de instruire a presupus și tragerea cu tunul de calibrul 57 mm din opriri scurte, tragere desfășurată contracronometru de toți cei peste 200 de militari care, la final, au raportat: „Țintă prinsă!”.

„Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană a asigurat atât partea administrativă, cât și partea de evaluare a tragerilor. Am asigurat țintele, pe care le-am pus la dispoziția trăgătorilor, am asigurat sălile de instruire, dar și baza materială pregătitoare desfășurării tragerilor cu artileria antiaeriană”, a afirmat, la finalul aplicației, colonelul Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4313 secunde