Exercițiu comun româno-ucrainean, în apele internaționale ale Mării Negre

508

Articole de la același autor

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” a desfășurat în perioada 13 – 16 aprilie, în apele internaționale ale Mării Negre, un exercițiu de tip PASSEX (Passing Exercise). Exercițiul a fost desfășurat în comun cu nave de desant și de patrulare din compunerea Forțelor Navale ale Ucrainei. Cooperarea militară a celor două țări riverane bazinului pontic are ca scop principal consolidarea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante la activitate și al interoperabilității dintre acestea, prin punerea în practică a procedurilor NATO de luptă antiaeriană și de suprafață.

„Exercițiul desfășurat de militarii Divizionului 50 Corvete și de navele militare ucrainene a cuprins manevre și evoluții navale cu o serie de secvențe de comunicații, de interdicție maritimă, de lupă antisubmarin, antiaeriană și la suprafață, precum și de salvarea vieții omenești pe mare, în vederea dezvoltării capacității de reacție imediată a marinarilor militari și îmbunătățirii nivelului de cooperare dintre forțele navale partenere”, au precizat reprezentanții Forțelor Navale.

Desfășurarea activităților de instruire pe mare, în mod constant și cu un standard ridicat de profesionalism, contribuie la îmbunătățirea abilității de a răspunde rapid și eficient la întreg spectrul de amenințări, element central al apărării colective de pe flancul sud-estic al Alianței Nord-Atlantice. Armata României sprijină cu fermitate eforturile NATO de menținere a unui climat de stabilitate, pe termen lung, în regiunea Mării Negre, zonă de responsabilitate a Forțelor Navale Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4965 secunde