Eveniment important pentru ARMATA ROMÂNĂ. Un departament aparte al Forțelor Navale

1184
Eveniment important pentru ARMATA ROMÂNĂ. Un departament aparte al Forțelor Navale - centru-1539786438.jpg

Articole de la același autor

Mâine, începând cu ora 09.30, la sediul Centrului de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale din Constanța, se va desfășura simpozionul științific aniversar cu tema "Performanță, rigurozitate și competență în cercetarea științifică". 


Evenimentul organizat de specialiștii Centrului de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale, în colaborare cu reprezentanți ai Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină-GEOECOMAR, va cuprinde prezentarea unor lucrări științifice, informări și schimburi de idei între reprezentanții structurilor colaboratoare din mediul universitar și de cercetare-dezvoltare inovare și partenerii din industria de apărare, precum și o expoziție cu realizările cercetătorilor din instituție. 


Temele ce vor fi susținute în cadrul activității aparțin colectivelor de cercetare din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale, structurilor colaboratoare din mediul universitar și de cercetare-dezvoltare-inovare, partenerilor din industria de apărare și a celor din cadrul proiectelor desfășurate sub egida PNIII-P2. 


SCURT ISTORIC
La data de 18 octombrie 1966, prin Ordinul Ministrului Forțelor Armate nr. CL 00/1080, a luat ființă Centrul de Cercetări Științifice al Marinei Militare, în subordinea Comandamentului Marinei Militare.


S-a stabilit ca Centrul de Cercetări să funcționeze într-unul din pavilioanele cazărmii Direcției Hidrografice Maritime din Constanța, strada Ștefăniță Vodă, nr.4. 


Prin Ordinul comandantului Marinei Militare nr. P.A. 001392 din 5 noiembrie 1966, căpitanul de rangul I ing. Ion MIULESCU a fost numit șef al centrului și a fost însărcinat cu operațiunile de înființare ale acestei instituții.  


Prin Ordinul ministrului Apărării Naționale nr. M1 din 7 ianuarie 1998, centrul a fost integrat în structura Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare, subordonată Departamentului pentru Armamente, sub denumirea de Centrul de Cercetare Științifică pentru Tehnică de Marină.


În data de 20 noiembrie 2001, prin Comunicarea Statului Major General nr. G3/4067 din 1 noiembrie 2001, instituția primește denumirea actuală: Centrul de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.474 secunde