EVAZIUNE FISCALĂ, FALS INFORMATIC ȘI TRAFIC DE DROGURI. Percheziții de amploare!

181
EVAZIUNE FISCALĂ, FALS INFORMATIC ȘI TRAFIC DE DROGURI. Percheziții de amploare! - mai-1460564702.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 15 percheziții domiciliare, pe raza județelor Maramureș, Alba și Cluj, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în evaziune fiscală, fals informatic și trafic de droguri.

"La data de 13 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au efectuat 15 percheziții domiciliare în județele Maramureș, Alba și Cluj.

Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional format din 14 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals informatic și trafic de droguri.

Din cercetări a reieșit că, cei în cauză ar fi procurat și ulterior pus la dispoziția persoanelor interesate, la un preț diminuat cu 30% față de prețul practicat de farmaciile autorizate, a unor medicamente plasate sub un regim special (destinate bolnavilor cu afecțiuni renale și hepatice, antibiotice, medicamente care conțin substanțe cu efect psihotrop), fără ca persoanele cărora le-au fost vândute să dețină prescripții medicale.

Două dintre persoanele bănuite, cu complicitatea altor membri ai grupului infracțional, ar fi pretins că lucrează la o companie de distribuire a medicamentelor, speculând relațiile de încredere și legăturile create de-a lungul timpului cu pacienți care beneficiază de medicamente gratuite în cadrul unor programe naționale de sănătate.

Astfel, acestea ar fi intrat în mod repetat în posesia unor rețete medicale și a cardurilor de sănătate care permit titularilor să ridice medicamentele prescrise de medicii specialiști, procurând de pe piața neagră diferite medicamente, la un preț mult mai mic decât cel practicat în farmacii, le-ar fi pus la dispoziția bolnavilor și și-ar fi decontat contravaloarea medicamentelor de la Casa Asigurărilor de Sănătate, însușindu-și diferența de preț.

Pentru a-și însuși banii, cei doi bănuiți, cu complicitatea angajaților unei farmacii, ar fi introdus date informatice false în aplicația care gestionează modul de prescriere și eliberare a rețetelor medicale de către medici și farmaciști.", se arată în comunicatul Poliției Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Aprilie 2016
Stire din Eveniment : Guvernul demite patru prefecți
Miercuri, 13 Aprilie 2016
Stire din Eveniment : Cutremur cu magnitudinea 7.5
Pagina a fost generata in 2.6908 secunde