Evaziune de zece milioane dolari / Afaceriști chinezi și români, trimiși în judecată

173
Evaziune de zece milioane dolari / Afaceriști chinezi și români, trimiși în judecată - evaziunefiscala600x3991-1412101627.jpg

Articole de la același autor

Nouă persoane, cetățeni chinezi și români, acuzate că au prejudiciat statul român cu peste zece milioane de dolari, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscală și spălare de bani. 


Prin rechizitoriul întocmit în data de 29 septembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a numiților: Zhenfeng Chen, Lijuan Tao, Jianwu Cai, Hongqing Zheng, Qingying Gong, Robert Alexe, Daniel Joiman, Doina Verginica Joiman și Maria Magdalena Joiman, toții fiind arestați preventiv. 


"Membrii grupării au desfășurat o amplă activitate evazionistă, provenită din comercializarea produselor importate din China - textile, încălțăminte, articole de uz casnic și de construcție -, activitate care, în perioada anilor 2010 - 2013, a avut ca urmare prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma totală de 33.759.510 lei (aproximativ zece milioane de dolari), reprezentând TVA și impozit pe profit", au comunicat procurorii DIICOT. Concret, suspecții înființau firme fantomă pentru a-și desfășura afacerile, iar marfa era introdusă în România prin portul Constanța, iar marfa era vândută pe sub mână în diverse spații comerciale din București. 


"În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării prejudiciului, o parte din acesta fiind recuperat în timpul urmăririi penale", au precizat anchetatorii.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului București, unde urmează să fie judecată cauza. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.915 secunde