Eu merg la Referendum!

845
Eu merg la Referendum! - referendum1-1538670678.jpg

Articole recomandate

Pentru că sunt cetățean al acestei țări și pentru că am înțeles să îmi exercit dreptul la vot de când am împlinit vârsta de 18 ani, voi merge și de această dată în fața urnei! Acum însă votez pentru cele mai adânci credințe ale mele. Eu cred în Dumnezeu, cred în destinul țării mele, cred în menirea și unitatea poporului meu și cred în familia care, structural, într-o societate, se consolidează prin căsătorie. Pentru toate acestea și, nu în ultimul rând, pentru toți copiii acestei națiuni care, pe alocuri, s-a lăsat adormită și dezavuată de neînțelesul înțeles, eu merg la Referendum și votez DA.

Da, dragii mei, trebuie să mergem la referendum, dacă nu dintr-un exercițiu de civism dobândit din educație, măcar din dorința de a nu lăsa să treacă pe lângă noi un moment istoric în care este nevoie să fim alături de milioanele de români care au inițiat acest demers democratic. Votul fiecăruia dintre noi contează! Contează mult acum și va conta și mai mult pentru viitor.

Încercarea de punere a noastră la zid de către cei care sunt de altă opinie este de neînțeles. Noi nu blamăm pe nimeni, nu aruncăm cu pietre și nici nu proferăm injurii la adresa cuiva. Spunem răspicat că nu suntem homofobi, că nu suntem proști și că nu avem viziuni retrograde. Suntem oameni, cum dealtfel sunt și toți cei care ne ponegresc, avem drepturi în țara noastră și nu acceptăm să fim agresați de fiecare dată când celor care refuză să înțeleagă care este realitatea bilogică a ființei, li se termină argumentele.

Milioanele de români care susțin demersul Coaliției pentru Familie sunt oameni normali, care au coloană vertebrală și care nu pot fi manipulați sau plătiți, iar încercările unora de a-i culpabiliza pentru aceste calități sunt penibile. Se află în rândurile noastre femei și bărbați care sunt academicieni, profesori, doctori sau toate trei la un loc, sociologi, psihiatri, cercetători, jurnaliști, actori, studenți, oameni din toate categoriile sociale și de vârstă, cărora le curg vorbe de aur din gură și care te umplu de bucurie și dragoste vorbind despre fundamentele existenței umane, despre viață și procreere și despre dragostea de tot ceea ce este frumos și normal, imprimată în ADN-ul nostru de la Zidire.

Este momentul să înceteze manipulările și minciunile vehiculate împotriva familiei românești și este timpul să facem efortul de a ieși din indiferență sau superficialitate, de a gândi mai mult, de a citi mai mult și de a nu judeca pe nimeni, căci nu verdictele ne vor crește ca oameni și ca națiune.

Prezența fiecăruia la referendum înseamnă împlinirea dorinței noastre firești de a transpune filonul moral al unui neam cu o religie și o spiritualitate milenare, în legea fundamentală a țării, Constituția. Este un moment de renaștere a ființei noastre personale și naționale. Să nu îl ratăm! Ar putea fi ireversibil.

Suntem oameni liberi, cu discernământ, cu năzuințe pentru noi, pentru copiii noștri și pentru pământul sfânt pe care călcăm. Zborul nostru liber trebuie să fie la înălțime. Iar pentru acest argument suprem al libertății cu care ne-a lăsat Dumnezeu, eu merg la Referendum.

A rămâne impasibili prin neparticipare sau a ne exprima în aceste momente doar în calitate de comentatori ai "nefacerii" înseamnă să ne privăm singuri de puterea pe care o avem și să ne expunem cu bună știință, pe noi și pe urmașii noștri, la pericole pe care istoria le va condamna.

E un moment istoric în care este normal și necesar să ne facem datoria de cetățeni ai acestei țări. Participarea la referendum oferă fiecăruia în parte libertatea de a alege, dar tuturor împreună ne dă puterea de a decide.

Dragi români, să alegem cu inteligență și să decidem cu responsabilitate, pentru că, în final, suntem ceea ce alegem și ceea ce decidem!

DA la Referendum!

Coaliția pentru Familie,

Președinte

Mihai Gheorghiu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3941 secunde