Escrocii din Mamaia care promiteau cariere în showbiz, în vizorul Poliției

234
Escrocii din Mamaia care promiteau cariere în showbiz, în vizorul Poliției - razii-1595776946.jpg

Articole de la același autor

Sfârșiturile de săptămână aglomerează litoralul, tot mai mulți constănțeni și turiști "uitând" de pericolul reprezentat de noul coronavirus pentru a ieși la terase, pe faleze sau pe plajă, pentru a se relaxa.

Din păcate, după cum constată autoritățile, mulți uită și de restricțiile impuse de starea de alertă. Drept pentru care, și în sfârșitul de săptămână care a trecut, zonele preferate de cei dornici de relaxare au fost verificate de forțele de ordine.

Polițiști, jandarmi, polițiști locali, dar și inspectori de muncă, comisari de la Protecția Consumatorului și pompieri au fost pe teren. Aproape 300 de forțe de ordine, coordonate de Instituția Prefectului, au controlat sute de societăți comerciale și au aplicat amenzi de aproximativ 250.000 de lei.

De exemplu, în cazul unui control la o firmă din stațiunea Mamaia, s-a constatat că se desfășurau servicii comerciale înșelătoare. În fapt, este vorba despre pretinși agenți care promiteau părinților cariere strălucitoare în lumea modellingului pentru copiii lor, în schimbul unor "tarife derizorii" de câteva sute de euro. Prima taxă, pentru realizarea unor fotografii, era de 200 de lei de persoană.

"În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru înșelăciune și evaziune fiscală în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005. Polițiștii au indisponibilizat 9.300 de lei și au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța", au mai arătat polițiștii.

De asemenea, în urma unui control la o firmă, s-a luat măsura suspendării temporare a activității, pentru remedierea deficiențelor constatate, precum și confiscare a peste 20 de kilograme de pește și carne. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8498 secunde