Eroii marinei militare, comemorați de Statul Major al Forțelor Navale

176
Eroii marinei militare, comemorați de Statul Major al Forțelor Navale - 15m-1510228102.jpg

Articole de la același autor

Statul Major al Forțelor Navale a organizat, cu sprijinul autorităților publice locale și al Brigăzii Multinaționale SE Craiova, marți, 7 noiembrie, la Monumentul de Independență din municipiul Calafat, o ceremonie militară și religioasă, dedicată împlinirii a 140 de ani de la victoria obținută, pe Dunăre, în timpul Războiului de Independență, în luna noiembrie 1877, de către marinarii militari români, sub conducerea generalului de marină Nicolae Dumitrescu-Maican.


Printre cei prezenți s-au numărat și strănepoatele generalului Maican, ctitorul Marinei Militare Române moderne. Ziua a continuat cu un simpozion la Muzeul de Artă și Etnografie din incinta Palatului Marincu, moderat de istoricul Dan Bora. 


Au fost evocate faptele de glorie ale marinarilor români în Războiul de Independență, dar au fost prezentate și aspectele dezvoltării Marinei Militare Române, înainte și după anii 1877-1878, în special după revenirea Dobrogei la patria-mamă, fapt ce a generat apariția segmentului maritim al Forțelor Navale Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4761 secunde