EPIDEMIA DE CORONAVIRUS SE RĂSPÂNDEȘTE! Noi cazuri confirmate în state asiatice

Vineri, 24 Ianuarie 2020
140
Autoritățile din Coreea de Sud, Japonia și Vietnam au confirmat noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, identificat pentru prima dată în China, informează DPA și AFP, preluate de Agerpres.

În Coreea de Sud, un bărbat de 55 de ani care s-a întors dintr-o delegație în orașul chinez Wuhan a contractat virusul, a indicat vineri Centrul sud-coreean pentru prevenirea și controlul bolilor. Bărbatul vizitase o clinică din Wuhan, acuzând dureri de gât și alte simptome, înainte de a se întoarce în țara sa. Acest anunț vine după ce autoritățile sud-coreene confirmaseră luni că o femeie din China contractase noul coronavirus.

În Japonia, autoritățile au anunțat vineri un al doilea caz infectare cu noul coronavirus, la un vizitator din Wuhan, în prezent spitalizat la Tokyo, care călătorise din metropola chineză duminică. De asemenea, în Vietnam, doi cetățeni chinezi au fost testați pozitiv pentru coronavirus în orașul Ho Și Min, au anunțat joi seara mass-media de stat.

Până vineri, în China, 26 de persoane au murit din cauza unei afecțiuni pulmonare legate de acest virus și cel puțin 830 au fost infectate, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate din această țară.

Tot vineri, autoritățile de la Beijing au confirmat un al doilea deces provocat de noul coronavirus în afara epicentrului epidemiei. Decesul a fost semnalat în Heilongjiang (nord-est), o provincie aflată la frontiera cu Rusia, au anunțat autoritățile locale fără a oferi detalii suplimentare. Provincia este situată la peste 1.800 de kilometri de Wuhan (centru), metropola cu 11 milioane de locuitori, unde au fost semnalate marea majoritate a cazurilor de contaminare și a deceselor cauzate de virus. Un alt caz fusese anunțat cu puțin timp înainte în Hebei, provincia care înconjoară Beijing-ul, la un bărbat de 80 de ani.

Noul coronavirus aparține aceleiași familii de viruși care a provocat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), responsabil pentru moartea a 800 de persoane la nivel mondial, în pandemia din 2002-2003, care a debutat tot în China. În momentul de față, cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în China, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, Vietnam, Taiwan, Thailanda, Arabia Saudită, Singapore, Statele Unite, precum și în teritoriile chineze Hong Kong și Macao.

Pagina a fost generata in 0.1655 secunde