Echipaj SMURD, amenințat cu moartea și lovit. Ce condamnare a primit făptașul

265
Echipaj SMURD, amenințat cu moartea și lovit. Ce condamnare a primit făptașul - ultrajparamedic-1606147883.jpg

Articole de la același autor

Un constănțean de 31 de ani, acuzat că a lovit și amenințat cu moartea paramedicii SMURD veniți prin solicitare la 112 să îi ofere îngrijiri medicale tatălui său, a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Incidentul a avut loc în ianuarie 2019, pe strada Avram Iancu din municipiul Constanța. Un apel la 112 solicita o ambulanță la adresa respectivă, unde un bărbat de 80 de ani acuza o stare de rău. La fața locului a fost trimisă o autospecială SMURD, cu trei paramedici, care au găsit un pacient conștient, cooperant, care acuza dureri în zona lombară. Pacientul a refuzat însă transportul la spital, susținând că nu dorește să aștepte mult în Urgență, solicitând paramedicilor să îi administreze un tratament. Aceștia

i-au relatat însă că nu au aceste competențe și că trebuie să sune din nou la 112 și să solicite o ambulanță cu un medic. Refuzul paramedicilor l-au scos din sărite însă pe fiul bătrânului, identificat ca fiind Dan B., în vârstă de 31 de ani. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, acesta l-a îmbrâncit pe un paramedic, a început să îi amenințe: „Vă omor pe toți!”, iar în momentul în care salvatorii se pregăteau să se urce în autospecială, l-a lovit pe unul dintre ei cu pumnii în zona feței.

În urma analizării celor petrecute, magistrații Curții de Apel Constanța au dispus condamnarea inculpatului la un an de închisoare cu suspendare și 2.200 de lei amendă penală. Decizia este definitivă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5664 secunde