DURERE FĂRĂ MARGINI / A MURIT IULIANA, tânăra din Năvodari diagnosticată cu cancer

54618
DURERE FĂRĂ MARGINI / A MURIT IULIANA, tânăra din Năvodari diagnosticată cu cancer - deces2-1586809211.jpg

Articole recomandate

O nouă veste tristă a căzut ca un trăsnet peste întreaga suflare a opiniei publice din Constanța și nu numai. Iuliana Vasilache, o domnișoară de 20 de ani, din Năvodari, care a fost diagnosticată cu cancer la rinichi, s-a stins din viață la numai 20 de ani.

Iuliana Maria Vasilache avea doar 20 ani. Era din Năvodari și era studentă în anul II la SNSPA. Prietenii o descriu ca pe un om căruia viața i-a întins multe piedici. Povestea Iulianei a început în luna februarie 2018, când a fost diagnosticată cu cancer la rinichi în stadiul III. Pentru Iuliana, viața a luat o turnură total neașteptată. Toate planurile, visele au fost înlocuite cu vizitele la medici, de așteptările rezultatelor, noilor analize, de speranța într-o zi mai bună. Medicii au decis că este necesară extirparea rinichiului stâng.

În aprilie 2019, în urma investivațiilor s-a constatat faptul că există multiple metastaze la plămâni, ficat și oase. Părinții ei au gasit o clinică în Turcia unde Iuliana putea fi salvată, dar pentru realizarea acestei intervenții era necesară o sumă pe care familia nu și-o poate permitea, costurile ridicăndu-se undeva la 50.000 € (10.000 € însemnând doar primele analize).

Prietenii, apropiații și multe persoane inimoase au făcut donații pentru a strânge suma necesară tratamentului Iulianei, însă a fost prea târziu.

Mesajul transmis de diriginta Iulianei de la Liceul George Călinescu:

"Moartea e un fenomen simplu în natură, numai oamenii îl fac înspăimântător" scria Marin Preda dar poți oare așa simplu să accepți ca un destin tânâr să se frângă atât de timpuriu? Într-o lume aflată în plină criză, să primești o veste atât de tulburătoare, să afli că Moartea își ia tributul din rândul elevilor tăi?

Astăzi, 13.04, ahhh, fatidică cifră, am aflat cu inima sfâșiată de durere că draga mea elevă Iuliana Vasilache, absolventă a Liceului "George Călinescu" promoția 2018 a pierdut lupta cu boala, suferința cruntă care o măcina în ultimii ani.

Am iubit-o pe Iuliana din prima clipă când am zărit-o: blândă, sfioasă, delicată, frumoasă, un Înger printre noi. Nu îmi aduc aminte ca Iuli să fi zis cuiva că nu are timp, că nu poate sau că nu știe… Era mereu cu zâmbetul pe buze, dornică să îi ajute pe cei din jur. Ohh, Doamne, așa sunt mereu Îngerii printre noi! Adesea mă întrebam cum se putea ca în clasa mea (adesea poate prea sonoră) să își găsească locul și astfel de elevi. Iuliana a fost mereu iubită de colegii ei, de profesorii ei…Cu toții am fost alături de ea în momentele grele din ultimul an de liceu: în luna februarie 2018, cu câteva luni inainte de încheierea clasei a XII-a, a început suferința Iulianei. Ca o mare familie, elevii din Liceul "G. Călinescu" au început să se mobilizeze, împreună am donat sânge, am organizat târguri de prăjituri pentru a strânge fonduri și pentru a o încuraja. Iuli era mereu optimistă, cu zâmbetul pe buze și dorința fierbinte de a reuși și astfel a încheiat cu rezultate foarte bune examenul de bacalaureat și a fost admisă la Școala Națională de Studii Politice și Administrative SNSPA București.

Ce greu îmi este să scriu despre Iuliana la trecut, când era atât de dornică să reia cursurile de la Facultate, întrerupte în luna martie 2019.

"Vă rog ajutați-mă să mă fac sănătoasă, să pot depăși acest coșmar și să mă întorc la facultate !" Aceasta era dorința fierbinte a Iulianei…

Visul ei de OM FRUMOS s-a frânt trist în Săptămâna Mare...

Drum lin către LUMINĂ, ÎNGER BLÂND!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7542 secunde