Dronă subacvatică a Armatei, PIERDUTĂ în Marea Neagră! Ministrul Apărării sesizează Parhetul Militar

422
1
Dronă subacvatică a Armatei, PIERDUTĂ în Marea Neagră! Ministrul Apărării sesizează Parhetul Militar - drona-1517882016.jpg

Articole recomandate

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a dispus sesizarea Parchetului Militar, după ce o dronă militară subacvatică deținută de Armata Română a fost pierdută, au declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentanți ai MApN.


Potrivit acestora, platforma a fost pierdută în luna iunie a anului trecut, în timpul unor activități derulate în Marea Neagră.


"În cursul unor activități de cercetare științifică efectuate în luna iunie a anului trecut în Marea Neagră, platforma a fost pierdută, iar activitățile de căutare pe mare, desfășurate împreună cu specialiști ai Forțelor Navale, nu au avut succes. În consecință, ministrul Mihai Fifor a dispus sesizarea Parchetului Militar București", susțin oficialii din Apărare.


Conform acestora, submersibilul SECRIS a fost construit pe o platformă subacvatică furnizată de firma Ocean Server și se afla în administrarea Centrului de Cercetări Științifice pentru Forțele Navale (CCSFN).


Totodată, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a dispus conducerii Statului Major al Forțelor Navale analiza și formularea unei concepții prin care să preia CCSFN în subordine, ca departament de cercetare științifică al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", "în vederea eficientizării activității de cercetare științifică în cadrul Armatei și de adaptare a proiectelor la nevoile specifice categoriilor de forțe".


Comentează știrea

europeanu
6 februarie 2018
parlament plin de hoti

Lasati ca o gaseste fifor cu cele trei submarine facute la senece.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4658 secunde