Drapelul de luptă al infanteriștilor marini de la „Heracleea”, decorat cu Ordinul „Virtutea Militară”

274

Articole de la același autor

Forțele Navale Române au participat la ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan. Numeroși militari de la malul mării s-au aflat, în cele aproape două decenii, în teatrele de operații. Printre cei care au făcut sacrificiul suprem sunt și doi militari din cadrul Forțelor Navale.





Armata României a marcat, miercuri, 21 iulie, printr-un amplu ceremonial militar, retragerea forțelor armate din Afganistan, după aproape 20 de ani de misiuni desfășurate în teatrele de operații, de către peste 32.000 de militari români, dintre care 27 și-au pierdut viața la datorie și peste 200 au fost răniți. Printre cei care au făcut sacrificiul suprem, din partea Forțelor Navale Române, se numără sublocotenentul (pm) Vasile Claudiu Popa și sublocotenentul (pm) Adrian Postelnicu. Cei doi au căzut la datorie la 22 septembrie 2013, pierzându-și viața în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în estul Afganistanului.





Infanteriștii marini s-au remarcat în teatrul de operații de la Kandahar

De asemenea, reprezentanții Forțelor Navale au precizat că în perioada februarie-august 2019, pentru securizarea Bazei Aeriene de la Kandahar, Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” a participat cu un detașament de 60 de pușcași marini la misiunea „Resolute Support Mision” a Forței NATO de Consiliere și Asistență din Afganistan, acționând în cadrul Batalionului 300 Protecția Forței, subordonat Brigăzii 282 Blindate a Diviziei 2 Infanterie „Getica” din cadrul Forțelor Terestre Române.

„Pentru flexibilitate, experiență și pentru o mai bună acoperire a misiunilor, aceștia au fost distribuiți în toate subunitățile batalionului, inclusiv în comandament. Pe durata misiunii de mai bine de 6 luni, în condițiile unui mediu de securitate relativ ostil (4 incidente de tip IDF / foc de aruncătoare și 3 incidente de tip IED/ dispozitiv exploziv improvizat în care au fost implicați nemijlocit pușcașii marini), aceștia au executat următoarele misiuni: patrularea în zona de apărare a bazei și protecția Bazei Aeriene Kandahar (KAF) în cooperare cu Poliția Afgană, întărirea securității perimetrale în interiorul bazei, misiuni de tip „Guardian Angels” pentru protecția VIP, misiuni controlul accesului în bază la punctul de acces nr. 5 / ECP – 5, misiuni pentru angajarea liderilor locali / KLE, precum și misiuni de cercetare a unor sectoare notificate (AreaSearch)”, au arătat reprezentanții Forțelor Navale.



În semn de apreciere pentru meritele lor, președintele Klaus Iohannis a decorat Drapelul de Luptă al Regimentului 307 Infanterie Marină cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de cavaler cu însemn de război.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4369 secunde