DRAMA UNUI CONSTĂNȚEAN SNOPIT ÎN BĂTAIE PE TRECEREA DE PIETONI. "Am apucat să-i dau copilul soției și i-am spus să fugă". Polițiștii au privit din mașină întreaga scenă

6803
10

Articole de la același autor

Deciziile judecătorești au ajuns, uneori, să fie o simplă glumă pentru condamnați. Victimele așteaptă mult și bine ca agresorii să plătească daunele și nu puține sunt cazurile în care cel bătut iese cel mai "șifonat" în urma unui proces. Executorii judecătorești sunt limitați de procedură la trei modalități: executare imobiliară, mobiliară și poprire pe conturi. În condițiile în care persoanele condamnate nu au bunuri trecute pe numele lor, executorul este, practic, legat de mâini și de picioare.

Sistemul juridic românesc își arată hibele prin care foarte mulți oameni ajung să se îndatoreze, chiar dacă au câștigat un proces în instanță prin care trebuie să primească daune. Ce-i pe hârtie nu se aplică și-n realitate însă.



"Am apucat să-i dau copilul soției și i-am spus să fugă"


Este și cazul lui Cristian Tudor, un constănțean bătut pe trecerea de pietoni, sub privirile îngrozite ale soției și copilului în vârstă de doi ani. În ianuarie 2013, cei trei traversau trecerea de pietoni de pe strada Adamclisi, din dreptul pieței Brotăcei. Un autoturism marca Opel s-a apropiat atunci cu viteză de "zebră", iar Cristian Tudor i-a făcut semn șoferului să încetinească. Scos din minți de gestul pietonului, trei indivizi au coborât din mașină și au tăbărât cu pumnii și cu picioarele, snopindu-l în bătaie pe Cristian, care își amintește cu groază cele întâmplate: "Au coborât trei indivizi care m-au călcat pur și simplu în picioare. Am apucat să-i dau copilul soției și i-am spus să fugă. Vis-a-vis de trecerea de pietoni era o mașină de poliție cu un radar îndreptat în acea zonă. Nici nu s-au dat jos. S-au uitat la ce s-a întâmplat și au plecat".

În urma probelor depuse la dosar, magistrații au dispus condamnarea celor trei suspecți, Iulian Gabriel Tîrcolea, Iulian Șerban și Florentin Adrian Petrițoiu, la închisoare cu suspendare. De asemenea, Curtea de Apel Constanța a dispus ca cei trei să plătească victimei daune morale și materiale în valoare de aproape 40.000 euro.



Agresorii nu au bani, dar conduc mașini Mercedes, BMW și Alfa Romeo


S-au împlinit trei ani de când Cristian Tudor a fost bătut cu bestialitate. A avut nevoie de serioase îngrijiri medicale și o nouă dantură, care l-a costat mii de euro. Cu gândul că-și va recupera banii, victima a făcut un credit pentru a-și acoperi toate serviciile medicale, știind că o instanță judecătorească i-a obligat pe agresori la plata daunelor fizice și morale, în valoare de 40.000 euro. Doar că socotelile din sala de judecată nu s-au potrivit și în realitate.

"Eu nu mi-am putut recupera prejudiciul de trei ani. În acești trei ani, continui să plătesc dobânzi și rate la bănci. Am spus că este normal să urmez căile legale și uitați în ce situație am ajuns. Mi-am sacrificat acești ani și voi mai sacrifica doar pentru a putea plăti aceste datorii. Abia la începutul acestui an, în luna ianuarie a început unul dintre ei să-mi dea niște bani, 100 lei pe lună. Gândiți-vă că doar dobânda pe lună mă ajunge 100 euro", susține Cristian Tudor.

În timp ce victima se afundă în datorii pentru că a preferat să nu-și facă singur dreptate, agresorii se laudă pe rețelele de socializare și pozează la volanul unor bolizi în valoare de zeci de mii de euro, care acoperă lejer daunele pe care Curtea de Apel Constanța i-a obligat să le plătească. Dar care, cel mai probabil, nu sunt trecute pe numele lor. Spre exemplu, Florentin Petrițoiu s-a fotografiat la volanul unor mașini pe care alții nu și le permit într-o viață. Mercedes și BMW par a fi autoturismele preferate ale condamnatului. Un alt "coleg" de condamnare în aceeași speță, Iulian Tîrcolea, este puțin mai modest. El preferă autoturismele din "Cizmă", apărând de mai multe ori pe un site de socializare la volanul unui Alfa Romeo.

"Dacă persoanele în cauză nu realizează venituri și nu au bunuri trecute pe numele lor, nu pot fi executate. Pentru ei, singura problemă este că nu pot face reabilitarea judecătorească decât doar după ce își achită toate datoriile", a declarat, pentru "Cuget Liber", Marian Letea, avocatul lui Cristian Tudor.



Executorii judecătorești sunt "legați de mâini"


Potrivit avocaților, Cristian nu este singura persoană în această situație, în toată țara fiind foarte multe cazuri în care victimele nu au de unde să-și recupereze banii, deși sunt date hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.

"Este o mare hibă legislativă, însă pe cei care ne conduc nu-i interesează aceste aspecte", a precizat un alt avocat.

Singurul inconvenient al debitorilor în acest caz este că nu pot solicita reabilitarea dacă nu-și plătesc datoriile. Practic, aleg să rămână cu cazierul "pătat", dar cu banii în buzunar, pentru că nu au niciun bun trecut pe numele lor. De asemenea, victimele trebuie să fie foarte atente la termenul de prescripție al acestor daune, calculat la trei ani de la data în care cei în cauză pot fi executați. La fiecare trei ani, trebuie făcute alte acte de executare, pentru ca datoria să nu se prescrie. În mod paradoxal, cei care nu au primit daunele sunt sfătuiți să se întoarcă tot în instanță pentru… recuperarea daunelor. 


Comentează știrea

Contrariat
9 martie 2016
Nu pot sa cred !

Eu cred ca adevarul este undeva la mijloc , nu te ia nimeni la bataie pe trecere asa din senin , poate ''observatia'' pe care le-ai atras-o nu a fost chiar asa de prietenoasa , cat de golan ai fii sa iei omul la bataie pe trecere cu un copil aflat sub protectia lui ? Cred ca faci parte din categoria pietonilor Kamikaze , te arunci pe trecere ca ai dreptul ...pui soferii intr-o situatie limita, si dupa aia ....cu gura mare pe ei ! Parerea mea.

...
9 martie 2016
ce de m...ie mi-am luat

se arunca pe trecere ca dreptul lor, unii mai si mor din cauza acestui drept... sigur i-a injurat de l-au luat la bataie

Dreptate
9 martie 2016
Ochi pentru ochi

Nu esti singurul! Militia tremura cu chilotii in vine in fata smekerilor din oras! Singura solutie! Urmariti cate unu si rupti in doua sau cand trec strada prin loc nepermis spulberati cu masina! Si luati pe rand ca atunci cand sunt singuri parte in parte se kk pe ei si incep sa planga , asa cate trei sunt smardoi smekeri!

ada
9 martie 2016
cocalar prost..

Ba esti prost ??

Răspuns la: ce de m...ie mi-am luat
Adăugat de : ..., 9 martie 2016
se arunca pe trecere ca dreptul lor, unii mai si mor din cauza acestui drept... sigur i-a injurat de l-au luat la bataie
baciu
9 martie 2016
Mostenirea Mazare

Politia Constanta este zero barat. Se pricep doar la caracatite. Justitia constanteana de asemenea, zero barat. N-am vazut niciun peste gras condamnat. Patru mandate de Mazare e suficient pentru a alcatui o mafie eficienta. O echipa unita.

ionica
9 martie 2016
Ce fac Instantele...

In urma cu ceva timp am auzit de agresiunile asupra unor magistrati si nu prea intelegeam cum a fost posibil .Iac acum ,avand un verdict oficial al instantei referitor la "spalarea " autorilor unei agresiuni ,totul se lamureste .Vor fi din ce in ce mai cu tupeu astfel de indivizi,...care nu-s pericol pentru societate.

Cetateanul
9 martie 2016
Bataia la romani

Dragilor, daca te deranjeaza vreun pieton atunci cand esti in masina, esti indreptatit sa cobori la el si sa-l bati de fata cu sotia si copilul? Voi ganditi inainte sa vorbiti? Cat despre militia Constanta si justitia Constanta, nu cred ca mai e ceva de zis. Pedeapsa cu suspendare pentru asa ceva? Egal cu zero.

n.v.t.
14 martie 2016
ptr. contrariat si cei care gandesc la fel

'stimate" contrariat habar nu am unde ai luat carnetul de conducere, dar cea ce stiu este ca i-l ai degeaba !!!! in orice cu un cod rutier pus la punct ( in afara Romaniei) se cunoaste faptul ca inainte de orice trecere de pietoni si incetineaza viteza la maxim iar cu atat mai mult SE OPRESTE ! in momentul in care un pieton sau mai Multi se afla pe marginea trotuarului la trecerea de pietoni cu intentia de a traversa.. DA ! TOATE AUTOTURISMELE OPRESC! ALFEL PLATESTI AMENZI AMETITOARE! IAR FEFUZUL DE A PLATI ACESTE AMENZI SUB PRETEXTUL CA NU AM! NU TE SCUTESTE DE PLATA ACESTORA! SUB FORMA BANI, CONFISCARE BUNURI, SAU MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATI TOT TREBUIE SA PLATESTI! DA STIMATE CONTRARIAT! SINCER IN LOCUL D-TALE A-S RENUNTA LA CARNETUL DE CONDUS ( IN CAZUL IN CARE I-L DETII, DE NU, NICI NU INCERCA SA-L DOBANDESTI, PENTRU CA ESTI JALE !!! ) ... IAR VOI STIMATILOR CARE FACETI LEGEA IN ROMANIA ! LUATI EXEPLU DIN TARILE VESTICE SI FACETI ODATA ORDINE IN ACEST SAT FAR CAIINI CE A DEVENIT ROAMANIA !!!!

T.V.N.
8 aprilie 2016
Ba , esti prost?

Ca sa stii ce inseamna T.V.N ( te vad nevinovat), te mai intreb inca odat daca esti prost. Regulile de circulatie de la noi, nu prevad OPRIREA la trecerea de pietoni ca la trecerea la nivel cu calea ferata. Se reduce viteza pana limita evitarii oricarui pericol si in cazul in care pietonii se angajeaza in traversarea strazii, se opreste. De unde pot sa stiu eu,sofer,ca un pieton , afla la marginea trotuarului, vrea sa treverseze sau mai asteapta, sau vrea sa fac sicane in trafic?!Probabil ca tu, esti prost informat dar, in regulamentul rutier , este prevavuta si obligatia pietonului de a se asigura ca poate travesa strada fara sa se puna in pericol pe el sau pe ceilali participanti la trafic si numai dusap aceea sa se angajeze in traversare, sa mearga in pas alert , sa nu foloseasca telefonul mobil si sa nu alerge.Dar de unde sa stii tu toate aste, tu TRAITOR in state occidentale si care , probabil, la orice moment iti renegi apartenenta la acest popor si te consideri superior noua, traitorilor din Romania, pentru simplul fapt ca traim si locuim aici?!

Răspuns la: ptr. contrariat si cei care gandesc la fel
Adăugat de : n.v.t., 14 martie 2016
'stimate" contrariat habar nu am unde ai luat carnetul de conducere, dar cea ce stiu este ca i-l ai degeaba !!!! in orice cu un cod rutier pus la...
AGNES PUSCA
28 aprilie 2017
IMPRUMUT

Sunteți în căutarea pentru o companie de împrumut privat acreditat și reputație, care oferă credite pentru oportunitate pe viață. Ați fost respinse de bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau un credit ipotecar? Ai fost înșelat de mai multe ori doar în căutarea unui împrumut? Ei bine, există încă speranță pentru tine, transfer de credite și chiar livra la adresa dvs. de domiciliu împrumuturi directe, suntem aici pentru a ajuta și de a reduce viața escrocherii on-line de împrumut rata Deci, ne e-mail azi: ([email protected]) pentru a aplica pentru un credit acum, dacă sunteți gata să aibă încredere din nou

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Ianuarie 2016
Stire din Social : Stop violenței asupra copiilor!
Pagina a fost generata in 1.1253 secunde