Drama familiei unui polițist mort: "Niște oameni care stau la un birou au decis soarta mea și a fiului meu"

Luni, 16 Noiembrie 2015
46560
La începutul anului, doi polițiști de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța - Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova au murit într-un tragic accident rutier. Nenorocirea s-a petrecut pe Drumul Național 3B, între localitățile Stelnica și Bordușani, din județul Ialomița. Sorin Laurențiu Rădulescu și Liviu Gabriel Bălosu se deplasau cu un autoturism marca Dacia 1310, din dotarea IPJ Constanța și la un moment dat, șoferul a pierdut controlul mașinii, a derapat și a intrat într-un autobuz. În urma impactului, cei doi polițiști și-au pierdut viața. Deși la momentul respectiv, superiorii au precizat că Sorin Laurențiu Rădulescu și Liviu Gabriel Bălosu erau în misiune, în urma raportului s-a stabilit că cei doi se aflau în timpul liber. Familiile celor doi polițiști trec prin clipe de coșmar și riscă să rămână în stradă, deoarece nu își pot plăti creditele și nu se mai pot întreține.

Pentru că în România mereu mortul este de vină, asta s-a întâmplat și în acest caz. 


Citește și DRAMA FAMILIILOR A DOI POLIȚIȘTI MORȚI / "Își repară mașinile din banii lor, ca să poată ajunge la intervenții"

Umilită de Poliție

Tănțica Rădulescu este mama unui băiețel de aproape cinci ani și de zece luni simte că a murit. Pe lângă pierderea suferită, femeia spune că este umilită de Poliția Română. În cazul în care, un polițist își pierde viața în timp ce se află în timpul serviciului, familia acestuia are posibilitatea să se angajeze în sistem și primește despăgubiri în valoare de 20.000 de euro. În acest caz, raportul a arătat că cei doi nu erau în nicio misiune, astfel că familiile nu au primit niciun ban.

"La data de 4 ianuarie 2015, ca și în alte nenumărate zile, soțul meu a plecat din sânul familiei, pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu, care impuneau permanenta colaborare între posturile de poliție riverane cursului de apă pentru care avea competență Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova, o stare de vigilență continuă. Este de notorietate, că cel puțin în sezonul rece, asigurarea siguranței transporturilor și evenimentelor de pe cursurile de apă nu se desfășoară conform unei programări, cu atât mai mult cu cât era iarnă, zăpadă, fiindcă a nins abundent, iar infracționalitatea, cu atât mai puțin respectă vreun grafic sau dispoziție a polițiștilor", a precizat femeia.

După tragedie, șefii din poliție au declarat că cei doi agenți se aflau în misiune, mai ales că evenimentul s-a produs cu mașina din dotare. Ca în astfel de situații, familiile au primit promisiuni că vor fi ajutate și vor primi compensații și despăgubiri. Surpriză, însă. La câteva luni de la accident, IGPR anunță că potrivit propriei expertize, cei doi polițiști se aflau în timpul liber și nu li se aplică dispozițiile legale privind ajutorarea polițiștilor morți în misiune.

"Din probele administrate în cauză, comisia de cercetare constată că evenimentul din data de 04.01.2015, soldat cu decesul agenților de poliție Bălosu Liviu Gabriel și Rădulescu Laurențiu Sorin din cadrul I.G.P.R. - S.R.P.T. Constanța - Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova, nu îndeplinește condițiile prevăzute de art.5 lit. g) sau art. 30 alin. 1) din Legea nr. 3l9 I 2A06 a securității și sănătății în muncă, pentru încadrarea acestuia în categoria accidentelor de muncă", se arată în raportul întocmit.

"Timp de 20 de ani i-am suportat meseria"

Femeia a contestat raportul întocmit de Inspectoratul General al Poliției Ro-mâne, însă nu a avut niciun rezultat.

S-a decis să facă dreptate pentru copil și pentru memoria soțului ei și s-a adresat instanței de judecată, iar procesul se află pe rol.

"Niște oameni care stau la un birou au decis soarta mea și a fiului meu. Eu am murit odată cu el. Sunt ca o frunză uscată bătută de vânt. Ne-au umilit în ultimul hal pe mine și pe copilul meu. Deși se afla la muncă, în raportul lor este menționat că era în timpul liber și nu a fost considerat accident de muncă. Și-a dat viața pentru această meserie și acum…

A muncit timp de 20 de ani în sistem și numai eu știu cât am suportat și îndurat această muncă a lui. Niciodată concediile nu erau concedii. Vara alegeam mereu să stăm la mare ca să fie aproape de serviciu dacă se întâmplă ceva, iar iarna întotdeauna ne-am întors mai devreme cu câteva zile pentru că se ivea câte ceva. Iubea munca de polițist și asta l-a băgat în mormânt", a povestit plângând Tănțica Rădulescu.

Premoniții

În ziua respectivă, polițistul s-a întors din drum pentru a-și săruta copilul. Femeia își aduce aminte că în ziua precedentă tragediei au petrecut împreună și s-au distrat de minune. Mai mult, cu numai trei minute înainte de accident aceasta l-a sunat, simțind că ceva este în neregulă.

"De fiecare dată când pleca la serviciu copilul plângea. Atunci a plecat și la un moment dat s-a întors și l-a pupat pe cel mic. La un moment dat l-am sunat și erau pe drum, avea o voce ciudată. La trei minute după ce am închis telefonul s-a produs accidentul", a mai spus Tănțica Rădulescu.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.5026 secunde