Dovada vaccinării sau test PCR negativ, obligatorii pentru candidații de la concursurile din Poliție

544
Dovada vaccinării sau test PCR negativ, obligatorii pentru candidații de la concursurile din Poliție - vaccinpolitie-1634749976.jpg

Articole de la același autor

În această perioadă, mai multe structuri de Poliție desfășoară concursuri pentru ocuparea unor posturi. De exemplu, pe 23 octombrie, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța urmează să se desfășoare proba scrisă, de tip test grilă, pentru ocuparea posturilor de ajutor șef de post, prin încadrare directă, din sursă externă. De menționat că pentru cele opt posturi scoase la concurs s-au înscris 159 de candidați.

Reprezentanții Poliției Române au anunțat, miercuri, 20 octombrie, că în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecţiei participanţilor la concursurile organizate de Poliția Română, candidaţii sunt obligaţi să respecte anumite măsuri. Astfel, la toate concursurile organizate de Poliția Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv: candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; candidații care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2; candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore; candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.

Termenele de mai sus se calculează la data susținerii probei de concurs.

La accesul candidaţilor în incinta locaţiei în care are loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, descrise mai sus, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital Covid 19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs.

„Candidaților care nu fac dovada că se află într-una din situațiile de mai sus, nu li se va permite accesul la probe și procedura de concurs pentru aceștia va înceta. În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și protecţiei participanţilor la activitate, candidaţii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenţei în locul desfășurării probei.

Pentru evitarea situaţiilor neprevăzute, candidaţii sunt obligaţi să aibă asupra lor o mască de protecție, de rezervă”, au mai arătat reprezentanții IGPR. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3505 secunde