Două surori, de 13 și 15 ani, însărcinate în luna a opta

1949
Două surori, de 13 și 15 ani, însărcinate în luna a opta - tigancabun-1326396387.jpg
Caz alarmant în comuna Valu lui Traian: două surori, de 13 și respectiv 15 ani, sunt însărcinate. Tinerii cu care trăiesc în concubinaj sunt, de asemenea, minori. Polițiștii și asistenții sociali au aflat despre această situație în urmă cu două zile, când fetele s-au înscris la un medic de familie.

Nici bine nu s-au atenuat ecourile cazului cutremurător din comuna constănțeană Săcele, unde o fetiță de 11 ani este însărcinată în șase luni, după ce a fost violată de un tânăr de 21 de ani, că alte povești triste au ieșit la lumină. Două surori din Valu lui Traian se pregătesc să devină mame. Situația lor a ajuns în atenția autorităților miercuri, 10 ianuarie, după ce copilele s-au înscris la un medic de familie din localitate. Doctorul a constatat că fetița de 13 ani este însărcinată în șapte luni, iar sora ei de 15 ani, în opt luni. Copilele, de etnie romă, au mărturisit că trăiesc în concubinaj cu doi băieți, unul de 16 ani, iar celălalt de 17 ani, de asemenea de etnie romă. Potrivit asistenților sociali, toți cei patru tineri sunt analfabeți.

"Părinții fetelor nu au fost găsiți la domiciliu, cele două au fost lăsate în grija unui unchi, care a mărturisit că este de acord cu relațiile respective. Cei patru locuiesc împreună, iar relațiile intime au fost consimțite", a afirmat Ionela Zota, purtător de cuvânt al Primăriei Valu lui Traian.

Ieri dimineață, cele două minore au fost consultate de specialiștii Serviciului de Medicină Legală, pentru a se verifica dacă există urme de violență, iar apoi au fost consultate de medicii ginecologi din cadrul Spitalului Județean Constanța. Aceștia au stabilit că nu sunt probleme cu sarcinile.

De asemenea, cazul a ajuns și în atenția polițiștilor și procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Pe numele celor doi suspecți au fost întoc-mite dosare penale pentru între-ținere de relații sexuale cu un minor, ei fiind audiați pentru mai multe ore, ieri după-amiază.

Totodată, a fost sesizată și Protecția Copilului, care va monitoriza cazul.

50 de fetițe au devenit mame, în 2011

Numărul copilelor care devin mame înainte de împlinirea majoratorului este în creștere. Potrivit statisticii realizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, în 2010 au fost înregistrate 18 nașteri în rândul minorelor cu vârste sub 18 ani, în vreme ce în 2011 s-a constatat o creștere alarmantă: aproape 50 de fetițe au devenit mame. Iar după cum se pare, numărul copilelor - mame va fi ridicat și în acest an!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9566 secunde