Două spitale din România se închid pentru dezinfecție

Miercuri, 25 Martie 2020
129
Ministerul Sănătății a decis închiderea Spitalului Județean din Suceava începând de astăzi (miercuri), iar pacienții vor fi transferați la alte unități medicale. În 48 de ore s-ar putea redeschide Unitatea de Primiri Urgențe, care va funcționa cu medici din iași și de la clinici private din Suceava.


Comunicatul Ministerului Sănătății
În cursul zilei 24.03.2020,  echipa Ministerului Sănătății condusă de dr. Nelu Tătaru, secretar de stat a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava în contextul răspândirii noului coronavirus.Din echipa MS fac parte șefii Comisiilor pentru medicină de urgență și epidemiologie a Ministerului Sănătății, prof.dr. Diana Cimpoieșu, respectiv prof.dr. Doina Azoicăi. Echipa este completată de către directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, conf. univ Lucian Indrei, coordonatorul direcțiilor de sănătate publică din Regiunea de NE.


După prima zi de verificare, echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție. Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare, după cum urmează:


- Pacienții confirmați pozitiv la COVID 19 vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.


- Pacienții confirmați negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgențe își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie


- Pacienții care sunt confirmați negativ și reprezintă urgențe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.


-În 48 de ore se estimează deschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecție. UPU va începe să funcționeze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iași, clinicile private din Suceava, precum și personal din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți. Cei cu patologie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași.


-În ceea ce privește personalul medical, în unitatea sanitară sunt angajate  1300 persoane, personal medical și auxiliar. Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sun internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu. De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmați cu COVID 19 din cadrul spitalului județean se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.


-Echipa MS a decis ca, după dezinfecție, Spitalul Clinic Județean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.
*****


Spitalul Militar "Dr. Alexandru Popescu" Focșani a fost închis, miercuri dimineață, pentru 48 de ore, pentru dezinfecție generală, după ce doi contacți au fost depistați pozitiv pentru COVID-19, potrivit reprezentanților instituției medicale.


"Avem doi contacți pozitivi, motiv pentru care spitalul va fi închis pentru 48 de ore pentru dezinfecție generală de cel mai înalt nivel. În aceste 48 de ore vom afla și dacă mai avem contacți pozitivi în urma contactului cu cei care acum au fost depistați deja pozitiv", a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al spitalului, Sorin Ivan.


Acesta a subliniat că unitatea medicală nu se află în carantină și că activitatea medicală în spital va fi reluată după cele 48 de ore.
Ziarul de Vrancea scrie că ar fi vorba despre o doctoritță și o infirmieră de la Spitalul Militar din Focșani infectate cu coronavirus.


Pagina a fost generata in 0.2387 secunde