Două proiectile din al Doilea Război Mondial, găsite de niște culegători de ciuperci

127
Două proiectile din al Doilea Război Mondial, găsite de niște culegători de ciuperci - 646x404-1562839772.jpg

Articole recomandate

Două proiectile provenind din cel de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite miercuri de niște culegători de ciuperci în apropierea comunei Tulgheș, a informat ISU Harghita.

Potrivit sursei citate, este vorba de proiectile perforante, de calibru 100 și, respectiv, 76 mm, care au fost găsite în pădure de cei care se aflau la cules de ciuperci.

Echipa pirotehnică a fost alertată imediat și a derulat o misiune de ridicare, transport și depozitare a elementelor de muniție, în vederea distrugerii ulterioare.

Este cea de-a opta misiune pirotehnică de asanare a muniției neexplodate executată în cursul anului de specialiștii ISU Harghita.

La începutul acestei luni, echipele pirotehnice ale Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență Harghita și Covasna, sub coordonarea unui specialist de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență - Ciolpani, au efectuat, în localitatea Dănești, o misiune pirotehnică în cadrul căreia au fost distruse, prin explozie controlată, 133 de elemente de muniție neexplodate, provenite din timpul celor două conflagrații mondiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5256 secunde