Dotări în bătaie de joc pentru polițiști! „În pantaloni la dungă și pantofi cu toc, ținem piept bătăușilor cu spray-uri!

15231
Dotări în bătaie de joc pentru polițiști! „În pantaloni la dungă și pantofi cu toc, ținem piept bătăușilor cu spray-uri! - fondlipsadotari-1629391855.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de la ordine publică acuză că sunt trimiși la sesizări, practic, cu mâinile goale. Echipați în pantaloni la dungă și pantofi cu toc, „înarmați” cu spray-uri și bastoane cu electroșocuri dintre care multe nu mai funcționează, aceștia reclamă că au ajuns să fie mai prost dotați decât jandarmii sau pompierii!

Cu orice prilej festiv, în orice discurs cu notă politică, mai marii Ministerului Afacerilor Interne menționează, într-un limbaj de lemn, ce dotări performante au fost achiziționate sau urmează să intre în uzul forțelor de ordine. „Echipamente performante” a ajuns să fie o sintagmă extrem de folosită în toate promisiunile mai marilor din sistem. E drept, pe parcursul lui 2020 au fost achiziționate pistoale noi, autospeciale rebranduite și câteva body-camere, cu care au fost echipați polițiștii. Dar nu este suficient, atrag atenția oamenii care ies în stradă, la apelurile la 112, pentru a opri scandaluri sau pentru a ține piept bătăușilor.

„Suntem cea mai slab dotată poliție din Europa!” ¬– atrag atenția sindicaliștii din cadrul Sidepol.

„Ajunși la fața locului, suntem depășiți numeric și logistic, pentru că nu avem mijloace de protecție și intervenție adecvate pentru a imobiliza un agresor înarmat cu topoare, de exemplu. Cum își trimite ministerul polițiștii de ordine publică să intervină la astfel de evenimente? Îi dotează cu caschete, pantaloni la dungă, pantofi cu toc, cămașă, agendă și un spray de 150 ml, dintre cele folosite de firmele de pază. Câți trimite? Unul, maximum doi polițiști”, au exemplificat sindicaliștii.

În schimb, jandarmii care intervin la evenimente de ordine publică sunt mult mai bine dotați, spun sindicaliștii. „Jandarmii sunt dotați cu cască antivandal profesională, vestă multifuncională, pantaloni tactici, bocanci, scut de protecție, spray de mână cu capacitate mare. Câți trimite? Minimum patru jandarmi! Iar la final vor veni «specialiștii» ministerului care ne vor spune că de fapt au fost cumpărate dotări pentru polițiști. Ce dotări s-au luat? Căști de protecție de airsoft, din plastic, care pot fi achiziționate de pe site-urile chinezești; batoane cu electroșocuri care nu sunt folosite nicăieri în Europa, care nu sunt deloc utile și nu pot fi folosite în multe situații. Să mai menționăm că o bună parte s-au defectat deja?”, au mai atras atenția polițiștii. Tot aceștia arată că, în ciuda acțiunilor numeroase anunțate de mai marii inspectoratului, pe linia prevenirii faptelor de natură penală de pe șosele, dotarea cu etiloteste a polițiștilor din mediul rural este deficitară.

Dotări primitive în sediile de poliție din rural

Aceleași aspecte și deficiențe au fost punctate, recent, și de reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, în contextul în care, la întoarcerea pompierilor români din Grecia, premierul Florin Cîțu a reamintit de „dotarea tehnică de intervenție performantă, achiziționată în mod deosebit din fonduri europene”.

„Deficitul de personal din Poliție, care ajunge în mediul rural și la peste 50%, se pare că nu prezintă interes pentru Guvern, care nu dă doi bani pe Ordinea publică și siguranța cetățenilor. De asemenea, nici starea deplorabilă a sute de sedii de Poliție, nici dotarea lor primitivă, nici miile de ore suplimentare, efectuate pentru bunul mers al serviciului polițienesc, nu îi sensibilizează”, au subliniat sindicaliștii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4196 secunde