Dosarul fraudelor bancare. Unul dintre liderii rețelei, Mihai Stan, a fost ARESTAT!

402
Dosarul fraudelor bancare. Unul dintre liderii rețelei, Mihai Stan, a fost ARESTAT! - 658x00285200catusearestnorth0ccb-1351961470.jpg
Potrivit DIICOT, liderul grupării de fraudare a băncilor, Mihai Stan, a încercat să obțină ilicit fonduri europene prin intermediul a trei societăți, în baza unor documente și declarații false, transmite realitatea.net.


Mihai Stan este acuzat de DIICOT că în perioada 2010-2012 i-a determinat pe reprezentanții celor trei societăți comerciale "să prezinte și să folosească documente și declarații false față de Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, în scopul obținerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunității Europene (pentru partea de finanțare de 90 la sută din fonduri europene)", precum și fonduri din bugetul de stat, pentru partea de finanțare de zece la sută.


Totodată, Mihai Stan ar fi folosit în raport de băncile comerciale CEC Bank, BRD, OTP Bank, Piraeus Bank, Eximbank și Garanti Bank, înscrisuri sub semnătură privată (situații financiare și bilanțuri contabile) și înscrisuri oficiale falsificate (certificate de atestare fiscală și acte de identitate), "în scopul producerii de consecințe juridice cu ocazia negocierii, încheierii și executării unor contracte de creditare cu unități bancre din România", arată DIICOT, citat de realitatea.net.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3652 secunde