Dosar penal in rem după atacul cibernetic, deschis de DIICOT

207
Dosar penal in rem după atacul cibernetic, deschis de DIICOT - atac-1494859824.jpg

Articole recomandate

Potrivit Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, 322 de IP-uri publice din România au fost afectate de atacul cibernetic masiv, de la sfârșitul săptămânii trecute.


Procurorii DIICOT au deschis dosar penal in rem pentru infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice, după atacul cibernetic din ultimele zile, relatează Agerpres.

Potrivit unor oficiali ai DIICOT, procurorii s-au autosesizat în acest caz și au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și perturbarea funcționării sistemelor informatice.

Procurorii așteaptă să primească informații de la SRI pe această temă, dar și ca instituțiile afectate să depusă plângeri penale.

Atacul cibernetic de vineri după-amiază a fost cel mai amplu din istorie. A afectat 200.000 de oameni și 10.000 de instituții din 150 de țări.

Potrivit unuia dintre cei mai mari producători de antiviruși, România este pe locul al nouălea în topul celor mai afectate state.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2895 secunde