X
X
Mai multe ştiri online:

Dosar penal în cazul fetei care a plecat să-și serbeze majoratul la Costinești fără să aștepte rezultatul testului COVID

Ştire online publicată Luni, 10 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Polițiștii din Vaslui au deschis dosar penal in rem în cazul tinerei care a plecat la mare fără să aștepte rezultatul testului Covid. Anchetatorii verifică dacă tatăl fetei, ambulanțier, a luat permisiune de la DSP să plece cu ambulanța după fată, fiind contact direct al acesteia. De altfel, la SAJ Vaslui este în curs și o anchetă disciplinară.


"S-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Dosarul este in rem, se fac cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui", a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Vaslui, Bogdan Gheorghiță.


Instituția a fost vizitată, duminică, de Ministrul Sănătății care a vrut să verifice personal situația. Nelu Tătaru a anunțat că va trimite săptămâna viitoare la SAJ Vaslui Corpul de Control.
Fata ambulanțierului a participat la sfârșitul lunii trecute la o petrecere de majorat în Vaslui alături de alți zeci de tineri. După petrecere, mulți dintre tineri au avut semne de răceală și au mers la spital. Printre ei, și fata. Ea a fost testată pentru COVID, însă nu a mai așteptat rezultatul testului și a plecat la mare împreună cu alți 29 de prieteni cu care participase la majorat, să continue petrecerea.


Tinerii s-au cazat la pensiuni din Costinești. Pe 3 august însă fata are aflat că a ieșit pozitivă pentru COVID-19. În aceeași zi, tatăl fetei, ambulanțier la SAJ Vaslui, a plecat spre litoral cu o ambulanță pentru a-și aduce fata acasă, deși era contact al fetei, iar legea spune că ar fi trebuit carantinat la domiciliu, împreună cu ceilalți contacți direcți din familie.


Cât despre legalitatea folosirii ambulanței, angajații Serviciului de Ambulanță pot solicita un transport gratuit pentru un membru al familiei, numai că în acest caz este vorba despre o situație specială, cu risc epidemiologic.


Imediat după vestea că tânăra este infectată, ceilalți tineri au fost aduși înapoi de la mare cu un microbuz special ISU, în două serii. La spitalul din Bârlad, 10 dintre ei au aflat că au COVID-19 și au rămas internați pentru îngrijiri. Ceilalți au rămas izolați la domiciliu.


Autoritățile trebuie să lămurească acum dacă tatăl fetei a primit permisiunea DSP pentru a merge să-și ia fata, în condițiile în care era contact al acesteia, dar și cum a fost posibil ca fata să ajungă direct acasă, fără să fie evaluată medical la spital, la fel ca prietenii ei. Cercetările sunt însă abia la început.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17133 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2846 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2481 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2477 secunde