Dorin Cocoș, ELIBERAT CONDIȚIONAT

286
Dorin Cocoș, ELIBERAT CONDIȚIONAT - dorin-1507034826.jpg

Articole recomandate

Omul de afaceri Dorin Cocoș, condamnat la doi ani și patru luni de închisoare în dosarul "Microsoft", va fi eliberat condiționat. Decizia luată de Tribunalul Ilfov este definitivă.


Omul de afaceri ar uma să iasă din penitenciar în cursul zilei de astăzi, transmite Digi24.ro.

În primă instanță, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberată condiționată în cazul lui Dorin Cocoș.

Judecarea dosarului "Microsoft" a început în 24 martie 2015 și s-a încheiat în octombrie 2016, fiind vizat modul în care au fost atribuite licențe Microsoft timp de zece ani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoș ar fi pretins și primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florică și Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale și vicepreședinte PDL, să asigure firmelor susținute de Florică încheierea și derularea contractului de licențiere Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că Dorin Cocoș a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Este al treilea dintre cei patru condamnați în primul dosar Microsoft care este eliberat condiționat. În detenție se mai află doar fostul ministru Gabriel Sandu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0305 secunde