Donald Tusk, moment impresionant: "Prima mașină a familiei a fost o Dacia 1300"

284
Donald Tusk, moment impresionant:
Moment impresionat la ceremonia de deschidere a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene: polonezul Donald Tusk, actualul președinte al Consiliului European, și-a susținut discursul în limba română.

Președintele Consiliului European Donald Tusk a rostit joi, la ceremonia de la Ateneu, pentru a marca preluarea oficială a președinției Consiliului UE de către România, un discurs în limba română din care nu au lipsit referirile la Mircea Eliade, la muzica lui George Enescu, la Nichita Stănescu, la Tristan Tzara, la Eugen Ionescu și Andrei Pleșu, la performanțele sportivilor români, dar și la prima sa mașină, o Dacia."Sunt convins că, în aceste șase luni, veți interpreta cu energie și înțelepciune o adevărată Rapsodie română. (...) România are puterea de a fascina și de a încânta", a spus el.

Oficialul european a vorbit fără greșeală în limba română timp de minute bine, smulgând aplauze de la cei prezenți. Discursul a fost presărat cu elogii la adresa României și a unor personalități din România, cu citate din oameni de cultură români. Tusk a menționat inclusiv că prima mașină din familia sa a fost o Dacia 1300, iar acum, socrul fiului său conduce o Dacia Duster, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6572 secunde