Doliu în Poliția Constanța

1279
Doliu în Poliția Constanța - bitunicolae-1328320965.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni, alături de rude și prieteni, îl conduc sâmbătă, pe ultimul drum pe colonelul în rezervă Nicolae Bițu. Acesta a lucrat în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, la Serviciul de Investigații Criminale, iar în anul 1995 a ieșit la pensie. "A fost un polițist excepțional, un corifeu al acestei profesii. A instruit generații de polițiști, eu mă număr printre elevii lui. Chiar și soția lui îmi spunea că și-a iubit profesia mai mult decât familia", a afirmat comisar șef Adrian Rapotan, adjunctul Poliției Constanța.
De etnie rromă, colonelul s-a numărat printre autorii primul Ghid de conversație româno-țigănesc (în "grai căldărăresc", cum se menționează pe copertă), publicat în 2001. Partea întâi cuprinde un dicționar, în vreme ce în partea a doua sunt cuprinse traduceri literare din limba română în țigănește. Este vorba de fragmente din Biblie, rugăciuni, poezii de Mihai Eminescu, George Coșbuc etc.
Bărbatul a murit la 77 de ani; a fost suferind de diabet și a suferit mai multe accidente cerebral vasculare.
Trupul neînsuflețit a fost depus la Casa Mortuară a Cimitirului Energia, unde cei care l-au cunoscut i-au putut aduce un omagiu. Înmormântarea are loc sâmbătă, la ora 13,00, la Cimitirul Central.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Moarte suspectă la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.441 secunde