Doi militari români s-au căsătorit în Afganistan

1610
Doi militari români s-au căsătorit în Afganistan - 3df957ba4928b954b29c025dfc01f315.jpg
Pentru prima dată într-un teatru de operații, în acest week-end a avut loc o căsătorie între doi militari români. Sâmbătă, 9 octombrie, în Baza militară Apache, provincia Zabul, Afganistan, a avut loc oficierea căsătoriei dintre sublocotenentul Alexandru Iulian Ilie, din Batalionul 811 Infanterie "Dragonii Transilvani", și sublocotenentul Diana Elena Macovei, din Batalionul 812 Infan-terie "Șoimii Carpaților".
Cei doi și-au unit destinele în fața ofițerului stării civile reprezentat de comandantul Batalionului 811 Manevră "Dragonii Transilvani", locotenent-colonelul Ioan Marian Cristurean.
La acest eveniment unic în teatrele de operații în care Armata României a participat până la această dată, au fost prezenți colonelul James Blackburn, comandantul Combined Team Zabul (CTZ), locțiitorul acestuia, colonelul Dorin Blaiu, reprezentanți ai forței multinaționale și ai Armatei Naționale Afgane, ofițeri și subofițeri din cadrul CTZ și militari din Batalionul 811 Manevră "Dragonii Transilvani".
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, cei doi tineri ofițeri s-au prezentat în fața ofițerului stării civile însoțiți de locotenent-colonelul Ilie Sas și maiorul Tudor Bivolaru, în calitate de martori. După ce ofițerul de stare civilă a dat citire legislației în materie, cei doi tineri au spus "DA", devenind soț și soție.
Ambii în vârstă de 25 de ani, Alexandru și Diana s-au cunoscut în anul 2004 și au făcut parte din aceeași companie pe parcursul studiilor militare la Academia Forțelor Terestre. Povestea lor de dragoste a început în toamna anului 2008, când amândoi urmau cursul de comandanți de plutoane la Centrul de Instruire pentru Infante-rie și Vânători de Munte din Făgăraș. După finalizarea studiilor, în luna martie 2009, au fost repartizați în garnizoana Bistrița.
Alexandru și Diana sunt părinții unei fetițe, Sașa Elena, care se află în prezent în grija bunicilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.359 secunde