Doi bărbaţi din Constanţa, arestaţi pentru trafic de migranţi

463
Doi bărbaţi din Constanţa, arestaţi pentru trafic de migranţi - doi-1623664376.jpg

Articole de la același autor

Doi bărbaţi de 24 şi 31 de ani, din judeţul Constanţa, au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de trafic de migranţi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au formulat, la finele săptămânii trecute, propunerea privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpații: O.F., în vârstă de 24 de ani, aflat în stare de reținere, pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranți, și M.A., în vârstă de 31 de ani, aflat în stare de reținere, pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi.

Totodată față de inculpatul O.A., de 33 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în perioada 02-10 iunie 2021, inculpații au procedat la traficarea migrantului ilegal cu date declarate de M. A., cetățean turc, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României spre Ungaria, și de a ajunge la Viena, în Austria.

Astfel, în concret, la data de 2 iunie, inculpatul O. A., l-a contactat pe inculpatul M. A. căruia i-a solicită să faciliteze transportul unei persoane migrant ilegal, până în Austria, la Viena; M. A. a fost de acord.

La data de 10 iunie, inculaptul M. A., care conducea microbuzului de transport persoane marca Mercedes Sprinter, după ce a ridicat mai multe persoane din municipiul Medgidia spre la le duce în Germania, și a continuat deplasarea până în localitatea Mircea Vodă de unde l-a preluat pe migrantul ilegal menționat anterior, apoi și-a continuat deplasarea până în Cernavodă.

Aici, la volanul microbuzului, s-a urcat inculpatul O. F. care și-a continuat deplasarea, împreună cu călătorii microbuzului, inclusiv migrantul ilegal, până în apropierea punctului de trecerea a frontierei Nădlac, unde au fost depistați de organele poliției de frontieră.

În schimbul serviciilor prestate, inculpatul O. A. i-a oferit inculpatului M. A. suma de 2.000 de euro la preluarea migrantului, și încă 1.000 de euro când migrantul ajunge la destinație.

La rândul său, inculpatul M. A. i-a oferit inculpatului O. F. pentru serviciile prestate în referire la migrant, sumă cu care O. F. a fost de acord.

Tot O. A. este cel care i-a asigurat cazarea migrantului la locuința unei terțe persoane din localitatea Mircea Vodă.

Cei doi inculpați au fost arestați pe o perioadă de 30 de zile.

“Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie. În cauză, procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a lucrat împreună cu organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Gărzii de Coastă și a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța și Serviciului de Operațiuni Speciale Tulcea”, transmit reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2495 secunde