Documente false, descoperite în căptușeala bagajelor de mână, la controlul de frontieră

430
Documente false, descoperite în căptușeala bagajelor de mână, la controlul de frontieră - 15266301363422727s4-1526633042.jpg
Polițiștii de frontieră clujeni au descoperit ascunse în căptușeala bagajelor de mână ale unor cetățeni din R. Moldova, cinci pașapoarte biometrice românești falsificate, ce urmau a fi folosite in străinătate.


Ieri dimineață, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cluj din Aeroportul "Avram Iancu" Cluj, s-au prezentat pentru a ieși din țară, pentru a se îmbarca pe o cursă Cluj-Napoca - Tel Aviv, cinci persoane cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani, prezentând la controlul de frontieră pașapoarte R. Moldova.


În baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au efectuat controale amănunțite și asupra persoanelor și bagajelor. Astfel, au fost descoperite, ascunse în căptușeala bagajelor de mână, cinci pașapoarte biometrice, ce purtau însemnele autorităților statului român.


Lucrătorii noștri au făcut verificări suplimentare cu aparatura din dotare, constatând că filele informatizate cu datele de identitate erau falsificate.


Persoanele au declarat că au obținut documentele românești de la o persoană de sex masculin a cărui identitate nu o cunosc din municipiul Iași, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 2.000 și 4.000 de euro. Cei în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Israel unde sperau să-și găsească locuri de muncă folosindu-se de documentele false.


Cele cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3277 secunde