DNA refuză solicitarea CSM de revocare din funcție a procurorului din dosarul „Colectiv”

169
DNA refuză solicitarea CSM de revocare din funcție a procurorului din dosarul „Colectiv” - xcolectivdna-1630932791.jpg

Articole de la același autor

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Crin Nicu Bologa a răspuns solicitării Consiliului Superior al Magistraturii de revocare din funcție a procuroarei care reprezintă direcția în ședințele de judecată ale dosarului „Colectiv”. Reacția procurorului șef DNA a fost scurtă și fermă: a refuzat revocarea, considerând că nu există motive întemeiate.

Reamintim că la sfârșitul lunii iunie, CSM a cerut DNA revocarea procuroareai Melinda Diaconescu, după ce aceasta s-a opus deciziei Curții de Apel București de disjungere a dosarului „Coleciv” și schimbării încadrării juridice în cazul unor inculpați, precum Cristian Popescu Piedone, care ar fi dus la reducerea pedepselor. În solicitare, reprezentanții CSM au subliniat că prin acțiunile ei, procuroarea „a afectat independența și imparțialitatea judecătorilor”.

„Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin-Nicu Bologa, a analizat conținutul hotărârii amintite anterior și comportamentul doamnei procuror Melinda Diaconescu și a constatat că nu există motive pentru a dispune revocarea acesteia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Mai mult, procurorul și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu cu profesionalism, onestitate și curaj, în conformitate cu prevederile art. 67 Cod procedură penală și în virtutea independenței garantate de art. 67 alin. (1) și (2) din Legea nr. 304/2004.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Crin-Nicu Bologa, asigură cetățenii că procurorii Direcției își desfășoară activitatea, conform principiilor legalității, imparțialității și independenței în dispunerea soluțiilor și a concluziilor lor în fața instanței de judecată, în scopul aflării adevărului, apărării ordinii de drept, a drepturilor și libertăților cetățenilor.

De asemenea, conducerea Direcției Naționale Anticorupție asigură procurorii Direcției de tot sprijinul instituțional permis de lege, care să le garanteze desfășurarea activității în condiții de legalitate, independență și profesionalism.

De altfel, procuror Melinda Diaconescu a formulat o plângere prealabilă prin care solicită Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii revocarea Hotărârii care o vizează și, de asemenea, a formulat o cerere pentru apărarea reputației profesionale și a independenței la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu referire la conținutul hotărârii și a discuțiilor ce au avut loc la ședința Secției pentru judecători, aspecte preluate de mass media”, se arată în comunicatul DNA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.488 secunde