DNA face verificări la Jandarmerie după ce șeful instituției și-ar fi pontat ore suplimentare

170
DNA face verificări la Jandarmerie după ce șeful instituției și-ar fi pontat ore suplimentare - jandarmerie-1595849196.jpg

Articole recomandate

Direcția Națională Anticorupție a demarat o anchetă și face verificări la Jandarmeria Română, după ce în spațiul public a apărut informația potrivit căreia șeful instituției, colonelul Bogdan Enescu, și-ar fi pontat ore suplimentare în perioada stării de urgență.


Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Sorin Despina, a confirmat informația. El a prezentat și motivele pentru care Bogdan Enescu a ajuns să lucreze mai multe ore decât în mod normal.


"Confirm că există o anchetă în desfășurare a DNA, care vizează verificarea informațiilor apărute în spațiul public. Jandarmeria a pus la dispoziție toate documentele necesare și oferă tot sprijinul pentru aflarea adevărului. Într-adevăr, există ore suplimentare în luna martie, însă acestea au fost determinate de gestionarea situației COVID-19, mai ales că, în acea perioadă, inspectorul general nu a avut adjunct și a trebuit să gestioneze mai multe activități", a explicat purtătorul de cuvânt al instituției.


În ceea ce privește controlul intern declanșat de MAI, Sorin Despina spune că există o misiune de audit, însă această este una regulată și e în plină desfășurare, vizând întreaga activitate a instituției, și nu aspectele semnate în spațiul public.


Bogdan Enescu a fost împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române în decembrie 2019 și vine din poziția de inspector-șef al Jandarmeriei Ilfov, funcție ocupată din ianuarie 2013. El are 46 de ani, este licențiat în drept și are două masterate. Potrivit CV-ului său, a ocupat mai multe funcții de-a lungul anilor, de la șef birou resurse umane la șef de stat major și inspector-șef.


Sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Aprilie 2020
Stire din Eveniment : Misiuni, misiuni, misiuni…
Marţi, 21 Aprilie 2020
Stire din Eveniment : Misiuni, misiuni, misiuni…
Luni, 06 Aprilie 2020
Stire din Eveniment : Misiuni, misiuni, misiuni…
Pagina a fost generata in 0.4517 secunde