DNA, din nou pe urmele fostului ministru Gabriel Oprea

171
DNA, din nou pe urmele fostului ministru Gabriel Oprea - opreagabriel-1455718839.jpg

Articole de la același autor

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, într-un nou dosar, cel în care sunt cercetați și foștii șefi ai Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).
În acest dosar, Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu. 


În comunicatul DNA se arată că la data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul DIPI și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor. 


Anchetatorii susțin că acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție. 


Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. Totodată, în perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus. 
Fostul ministru, Gabriel Oprea a anunțat că se consideră nevinovat. El este urmărit penal și în dosarul coloanelor oficiale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Gabriel Oprea, pus sub urmărire de DNA
Miercuri, 10 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Mădălin Voicu, la DNA
Pagina a fost generata in 0.3234 secunde