DNA a cerut pedepse cu executare pentru Becali, Babiuc și Cioflină

406
DNA a cerut pedepse cu executare pentru Becali, Babiuc și Cioflină - becaligigi013-1335795806.jpg
Procurorul DNA a cerut astăzi, la instanța supremă, pedepse cu executare pentru George Becali, Dumitru Cioflină, Victor și Ioana Babiuc, precum și obligarea acestora la plată în solidar a peste 800.000 de dolari, în cazul schimbului de terenuri dintre omul de afaceri și Ministerul Apărării Naționale.
Instanța supremă a anunțat astăzi că s-a încheiat cercetarea judecătorească în acest dosar și a dat cuvântul părților din proces, respectiv procurorului DNA și avocaților inculpaților, pentru prezentarea pledoariilor finale.

Procurorul DNA a reiterat acuzațiile din rechizitoriu aduse fiecăruia dintre inculpați, arătând că toate probele de la dosarul cauzei dovedesc vinovăția acestora și conturează acuzațiile aduse de anchetatori.

În acest context, procurorul DNA a cerut judecătorilor instanței supreme aplicarea unor pedepse cu executare în cazul celor patru, fără a preciza însă la câți ani de închisoare să fie condamnat fiecare. Totodată, reprezentantul DNA a solicitat obligarea lui Becali, în solidar cu fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și cu generalul Cioflină, la plata a peste 800.000 dolari, care reprezintă diferențele de preț între terenurile primite de finanțatorul Stelei și cele date de acesta, la schimb, Armatei.

Procurorul DNA a cerut și confiscarea unei sume de 21.000 de dolari de la Gigi Becali, reprezentând contravaloarea unei suprafețe de 1,7 hectare dintr-un teren pe care omul de afaceri nu l-a mai dat Armatei la primul schimb făcut cu această instituție. În plus, procurorul DNA a cerut confiscarea sumei de 3.000 de euro de la Babiuc.

Instanța urmează să dea, luni, un verdict în procesul privind schimbul de terenuri dintre George Becali și Ministerul Apărării Naționale (MApN).

George Becali este judecat pentru fapte de corupție, alături de fostul ministru Victor Babiuc, de fiica acestuia, Ioana Babiuc, și de Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale și fost șef al Marelui Stat Major General, acuzați de fapte de corupție în legătură cu un schimb de terenuri între Becali și MApN care a avut loc în urmă cu peste zece ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Economie : Bogdan Hossu, în dispută cu DNA
Pagina a fost generata in 0.2666 secunde