"Distanța de securitate" de 1 - 2 metri, INUTILĂ la coronavirus!

370

Articole recomandate

Virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala coronavirus, poate supraviețui în aer timp de cel puțin 30 de minute și să se propage până la 4,5 metri, cu alte cuvinte, mai departe decât ''distanța de securitate'' recomandată de autoritățile sanitare din întreaga lume, potrivit unui studiu publicat de oamenii de știință chinezi, citat marți de Agerpres.

Studiul, realizat de epidemiologii guvernului chinez și publicat de presa locală, relevă că virusul poate ''rezista zile întregi'' pe suprafețele pe care cad stropi de respirație ale persoanelor infectate, ceea ce sporește riscul de contagiune în cazul în care o altă persoană atinge acea suprafață și ulterior își atinge fața.

Timpul în care virusul rezistă pe o suprafață depinde de factori precum temperatura, potrivit studiului. De exemplu, la circa 37 de grade Celsius, virusul poate supraviețui între două și trei zile pe materiale precum sticla, pânza, metalul, plasticul sau hârtia.

Aceste descoperiri fac inutile sfaturile autorităților sanitare din întreaga lume, conform cărora oamenii trebuie să păstreze o ''distanță sigură'' de unul până la doi metri, a comentat cotidianul South China Morning Post.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6308 secunde