Dispozitive cu mesaje text, pe mașinile de poliție de pe autostradă

202
Dispozitive cu mesaje text, pe mașinile de poliție de pe autostradă - dispozitivepolitie-1612982663.jpg

Articole de la același autor

Atunci când se află în trafic, polițiștii le pot transmite dispoziții sau indicații participanților la trafic prin intermediul unor dispozitive speciale, cu mesaje electronice variabile, montate pe autospecialele poliției. Acestea au rolul de a asigura realizarea misiunilor cu rapiditate și siguranță, atât pentru polițiști, cât și pentru participanții la trafic.

În executarea misiunilor, polițiștii care conduc autovehicule pot folosi dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participanților la trafic. Astfel, în funcție de necesități, polițistul rutier poate transmite o dispoziție sau o indicație participanților la trafic, prin intermediul dispozitivelor care echipează autospeciala.

În desfășurarea misiunilor ce le revin pentru monitorizarea traficului rutier, polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi, având în vedere specificul autostrăzilor, unde sunt permise viteze mari de deplasare, cu posibilități limitate de a asigura oprirea rapidă, întâlnesc frecvent situații în care, pentru a putea încetini autovehiculele și pentru a le conduce la locurile de oprire și efectuare a verificărilor, au nevoie să comunice, în principal pe cale vizuală, cu șoferii.

Pentru oprirea în siguranță a unui vehicul ce se deplasează pe autostradă, în cazul în care polițistul constată necesitatea conducerii la locul stabilit pentru control, operațiunea se poate realiza prin transmiterea de mesaje prin intermediul dispozitivelor luminoase, montate pe autospecialele din dotare, în dreptul lunetei, conform prevederilor legale în vigoare.

Poliția Română anunță că au fost achiziționate zece astfel de dispozitive, cu 4.300 de lei pentru fiecare, TVA inclus, care vor fi folosite de Biroul Autostrăzi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4606 secunde