Dispare "Poliția Română"? Anunț important de la noul ministru de Interne

1199
Dispare

Articole recomandate

Noul ministru de Interne, Marcel Vela este de părere că Poliția Română are nevoie de o schimbare a numelui, de o rebranduire, scrie observator.tv

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) a făcut publică o declarație a lui Marcel Vela, care a afirmat că vrea să schimbe numele Poliției Române, pentru a o delimita de Poliția Locală. 


"Vreau rebranduirea Poliției Naționale, care acum se numește Poliția Română.

Doresc s-o numim Poliție Națională, pentru a nu mai intra, pe același palier, în competiție sau conflict cu Poliția Locală. Tot respectul față de Poliția Locală, am fost primar 12 ani, am construit poliție locală în sensul că i-am găsit gardieni publici, după aceea poliție comunitară și poliție locală, băieți destoinici, dar, ca să nu se suprapună atribuțiile, cred că trebuie să clarificăm o delimitare clară între Poliția Locală și Poliția Română, pe ultima s-o numim Poliție Națională. Asta ține de rebranduire, ca să zic așa...", a declarat noul ministru de Interne.


Marcel Vela vrea reformarea Poliției


Marți, 5 noiembrie, în ziua în care a preluat portofoliul MAI, Marcel Vela le-a transmis polițiștilor că urmează schimbări importante în minister.

Despre noile măsuri în MAI, prin care se dorește reformarea Poliției, Vela a spus că acestea vor fi luate în câteva săptămâni.

"Trebuie să vorbim despre importanța tututor legilor care să reformeze poliția, astfel încât să fie în slujba cetățeanului. Anumite funcții pot fi redistribuite, pentru ca cei din birouri să coboare în stradă, alături de cetățeni.

Sunt mulți polițiști detașați la alte ministere care afectează personalul și cred că această situație se va îndrepta, vis-a-vis de detașările care nu au motive pertinente", a afirmat Marcel Vela.

Noul ministru de Interne a mai spus că în perioada imediat următoare se va face o analiză în urma căreia se vor lua măsuri pentru profesionalizarea personalului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3115 secunde