S-a încheiat a doua etapă a misiunii

Diplomat român la bordul fregatei Regele Ferdinand

607
Fregata "Regele Ferdinand" a încheiat, săptămâna aceasta, cea de-a doua etapă a misiunii din cadrul Operației EU NAVFOR ATALANTA, intrând în portul Dar Es Salaam, din Tanzania. 


Fregata "Regele Ferdinand" a primit, pe timpul escalei în portul Dar Es Salaam, din Tanzania, vizita Excelenței Sale Iulia Pataki, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Kenya, care asigură și reprezentarea diplomatică și consulară a României în Tanzania. 

Ambasadorul a fost primit la bordul navei de comandorul Mihai Panait, comandantul fregatei "Regele Ferdinand", fiindu-i prezentate datele despre istoria navei, precum și capabilitățile și misiunile executate.

Apoi, Excelența Sa a vizitat nava, comanda de navigație, facilitățile medicale existente la bord pentru această misiune și a semnat în Cartea de Onoare a fregatei "Regele Ferdinand".

Peste 1.000 de ore de marș

De la plecarea din portul Constanța, fregata a parcurs peste 11.000 de mile marine, în mai mult de 1.000 de ore de marș, din care aproximativ 9.000 de mile marine au fost parcurse în misiunile de patrulare, iar elicopterul IAR 330 Puma Naval a atins 75 de ore de zbor de la plecarea din țară.

În a doua etapă a misiunii, fregata românească a executat o paletă largă de acțiuni specifice luptei anti-piraterie. Astfel, nava a executat o cercetare navală în zona de responsabilitate, două mi-siuni de "friendly approach", misiu-ni de cercetare maritimă executate de elicopterul Puma Naval, lucrări complexe de mentenanță la elicopter și a acordat ajutor unei nave vulnerabile.

Toate misiunile din această perioadă au fost importante, dar un impact deosebit asupra echipajului fregatei l-a avut acordarea ajutorului pe mare unei nave comerciale care, datorită unor probleme tehnice și a unei erori de planificare a marșului, a rămas fără combustibil în mijlocul oceanului, într-o zonă cu curenți puternici.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2761 secunde