DIICOT anulează amenda de 5.000 de lei dată mamei Luizei Melencu

315
DIICOT anulează amenda de 5.000 de lei dată mamei Luizei Melencu - monicamelencu-1570115574.jpg

Articole recomandate

Procurorul Giorgiana Hosu, care asigură interimatul la conducerea DIICOT după demisia lui Felix Bănilă, a anulat amenda de 5.000 de lei dată Monicăi Melencu, mama Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal, informează Agerpres.


Potrivit unor oficiali din DIICOT, Giorgiana Hosu a infirmat din oficiu ordonanța procurorului de caz prin care Monica Melencu a fost amendată cu 5.000 de lei, motivul fiind că mama Luizei a acceptat în final să i se preleveze probe biologice în vederea efectuării unei noi expertize ADN în SUA.


DIICOT a solicitat săptămâna trecută ajutorul Biroului Federal de Investigații (FBI) pentru efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN) în cazul Luizei Melencu, dar și pentru a stabili profilul psihologic/ comportamental al lui Gheorghe Dincă, suspectul crimelor de la Caracal.


Ofițerii de poliție judiciară s-au prezentat la începutul săptămânii trecute la domiciliul Monicăi Melencu în scopul prelevării de probe biologice, însă mama Luizei a refuzat și a fost amendată cu 5.000 de lei.




Până la urmă, Monica Melencu s-a prezentat luni la IGPR, unde i s-au prelevat probe biologice.


Gheorghe Dincă a afirmat, la audieri, că a ucis-o pe Luiza Melencu. Pe 18 septembrie, DIICOT anunța că oasele descoperite în zona de lizieră de pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, alta decât Alexandra Măceșanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5532 secunde