DIICOT a prins cel mai bun falsificator din lume

190
DIICOT a prins  cel mai bun falsificator din lume - falsificatorsursadiicot1-1593007579.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) susțin că l-au prins pe "cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume". Este vorba despre un bucureștean, Radu Theodor C., considerat liderul unui grup infracțional specializat în falsificare de monedă, care "a produs" bani falși din 2014 până în prezent. Ieri, oamenii legii au descins în cinci percheziții domiciliare, în București și Bușteni, și au reținut trei persoane.

"A fost documentată activitatea de falsificare a unui număr de 17.065 bancnote de 100 lei, prejudiciul în cauză ridicându-se la aproximativ 1.706.500 lei. În urma cercetărilor, s-a constatat faptul că într-un interval relativ scurt de timp, liderul grupului a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume", au precizat procurorii DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, falsurile erau realizate pe suport de polimer și imitau toate elementele de siguranță destinate publicului, inclusiv microperforațiile, banda iridescentă, imaginea latentă, fereastra transparentă, cerneala care își schimbă culoarea și imprimarea vizibilă în lumină ultravioletă.

"Falsul era aproape imposibil de identificat de persoanele care intrau în posesia acestora, din acest motiv fiind denumit generic «SUPER LEU». Evoluția acestui tip de fals, la nivelul anului 2014, a fost una spectaculoasă, fiind pentru prima dată în istoria falsului de monedă în România când aceasta era identificată în circuitul financiar cu precădere în centrele de procesare de numerar, ceea ce îndepărta practic momentul punerii în circulație de momentul identificării bancnotei. În toate situațiile în care erau identificați martori (casieri ai unităților comerciale sau alte altor instituții financiare – bănci comerciale). Nici unul nu a putut oferi suport informațional întrucât nu și-a dat seama la momentul încasării că bancnota este un fals", au mai afirmat procurorii DIICOT. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4386 secunde