DIICOT a destructurat o rețea de 60 de persoane care a facilitat trecerea a 300 de migranți în Anglia

174
DIICOT a destructurat o rețea de 60 de persoane care a facilitat trecerea a 300 de migranți în Anglia - perchezitie-1560342935.jpg

Articole recomandate

DIICOT a reușit destructurarea unei rețele formate din 60 de persoane care, pe parcursul a trei ani, a facilitat trecerea a aproximativ 300 de migranți în Anglia.

"Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Cluj și Serviciul Teritorial Alba împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca și BCCO Alba Iulia, au efectuat, simultan cu omologii francezi, un număr de 18 de percheziții domiciliare pe raza județelor Cluj și Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți și spălare de bani. (...) În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 2016 - 2018, rețeaua, formată din peste 60 de persoane, a facilitat trecerea a aproximativ 300 de migranți în Anglia", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de DIICOT.

Activitățile au fost integrate unei acțiuni comune, ce are la bază un Ordin European de Anchetă emis de către autoritățile franceze.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă cu privire la faptul că, începând cu anul 2016, a fost constituit un grup infracțional organizat, din cetățeni români și străini, care au acționat în mod coordonat, în ceea privește trecerea migranților, majoritatea kurzi și iranieni, către Regatul Unit al Marii Britanii, prin Franța (la Calais), Belgia și Olanda (la Rotterdam). (...) Ca mod de operare s-a reținut că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două ramuri. În ceea ce privește ramura românească a grupării infracționale s-a stabilit că aceasta era condusă de un cetățean român, în vârstă de 41 de ani, care se ocupa de recrutarea, plata și organizarea trecerii migranților cu șoferi români. În ce privește ramura grupării care se află în Anglia, investigațiile arată faptul că aceasta era condusă de un cetățean de origine kurdă și se ocupa de recrutarea însoțitorilor migranților care se află în Regatul Unit al Marii Britanii și în Franța. Din investigațiile efectuate a rezultat faptul că suma de aproximativ 407.000 lire sterline a tranzitat între Anglia și România în cadrul acestei rețele", se mai arată în comunicat.

În urma perchezițiilor din România au fost ridicate telefoane mobile și alte mijloace de comunicare, detectoare de metale, o pușcă cu aer comprimat, arme albe, înscrisuri și peste 80.000 de euro.

La sediile DIICOT urmează sa fie aduse, în vederea audierii, 10 de persoane, și persoanele depistate vor fi prezentate magistraților, pentru dispunerea unor măsuri preventive, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8614 secunde