Diaspora Estival, organizat în această săptămână la Eforie

107
Diaspora Estival, organizat în această săptămână la Eforie - diaspora-1408366050.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, organizează în perioada 17 - 24 august, la Eforie Nord, cea de-a doua ediție a Diaspora Estival, un program destinat românilor din afara granițelor. Evenimentul reunește aproximativ 200 de reprezentanți ai mediului asociativ românesc din întreaga lume și este structurat sub forma unor ateliere de lucru pe teme de interes pentru comunitățile românești din străinătate. Ca element de noutate, programul cuprinde un seminar de formare în domeniul managementului de proiect și accesării fondurilor europene, transfrontaliere, publice și nerambursabile. 
Dezbaterile zilnice vor urmări, la fel ca și la prima ediție, dezvoltarea dialogului între reprezentanții autorităților publice din România și mediul asociativ de peste hotare, în vederea cunoașterii atât a necesităților reale și imediate ale acestora, cât și a legislației statului în care aceștia își au domiciliul sau reședința, cu scopul încheierii unor relații parteneriale pe baza cărora să poată fi dezvoltate proiecte sau acțiuni destinate tuturor românilor. 
La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului din România precum și specialiști din instituțiile de stat cu competențe în fiecare dintre domeniile abordate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8871 secunde