Dezvăluiri după teroarea din Coiciu. "Eu fac legea în cartierul ăsta!"

15626
13
Dezvăluiri după teroarea din Coiciu.
Mai multe familii din cartierul Coiciu trăiesc cu spaimă, gândindu-se cu groază de fiecare dată când trebuie să iasă din casă. Asta, după ce o gașcă de indivizi a încercat să intre într-o locuință, lovind cu maceta și bâtele doi tineri care se luptau să țină poarta închisă. Unul dintre tineri a fost băgat în spital, iar opt indivizi au fost reținuți și propuși spre arestare. Doar că, judecătorul nu a crezut că reprezintă un pericol pentru societate și au fost lăsați liberi, sub control judiciar. Acum, victimele se gândesc că orice se poate întâmpla.

"Băgau cuțitele prin gard"

Una dintre persoanele care se aflau în locuința de pe strada Biruinței, atacată de grupul de indivizi, duminica trecută, a fost de acord să vorbească despre ce s-a întâmplat în acea noapte, dar și în zilele ce au urmat. "Lui Onasis i-am atras atenția să mear-gă mai încet. Era în mașină și a oprit. Eram 5 băieți și 3 fete. Probabil s-a gândit că nu poate face față situației și a plecat fără să zică ceva. Când a ajuns la el la poartă a început să țipe că «eu fac legea în cartierul ăsta». Când s-a întâmplat evenimentul, am rămas înlemnită. Probabil că ați văzut imaginile, dar din păcate nu aveți sunetul. Era o gălăgie de nedescris, un vacarm, cu multe injurii. Am avut noroc că o vecină a claxonat și noi credem că datorită ei au plecat. Sincer nu îmi aduc prea bine aminte ce s-a întâmplat în minutele în care ei încercau să intre în casă. Dacă mai dura un minut, intrau peste noi. Deja băgau bâtele și cuțitele prin gard", a declarat pentru "Cuget Liber", C.A., una dintre persoanele care se aflau în casa atacată.

"Este inuman! Îmi este frică să merg la muncă"

Marea dezamăgire a victimelor a fost să vadă decizia judecătorului, în condițiile în care indivizii locuiesc la trei case distanță față de ei. Mai mult, tinerii și proprietarii casei atacate nu înțeleg de ce a fost schimbată încadrarea juridică din "loviri și alte violențe" în "încăierare", dar și de ce nu a fost luată în considerare "tentativa de violare de domiciliu". "Nici măcar nu s-a impus măsura de a nu se apropia de noi. Ni se pare ieșit din comun. Din cauza traumelor pe care le-am trăit în seara respectivă, îmi este frică să merg la muncă. De câte ori plec, mă uit să văd dacă sunt sau nu acești oameni, să pot merge liniștită la muncă. Mi se pare inuman ca în anul 2016 să îmi fie frică să ies din casă, în condițiile în care am făcut plângere la Poliție, ce-ar fi trebuit să facem mai mult decât atât? Trebuiau să intre peste noi să fie violare de domiciliu? Dacă nu țineau băieții porțile, ei intrau și cine știe ce se întâmpla. Nu înțeleg de ce nu sunt cercetați pentru violare de domiciliu", a mai povestit C.A.

Inculpații locuiesc la trei case distanță de victime

În momentul în care indivizii au încercat să intre în locuința situată pe strada Biruinței, în casă se aflau proprietarii, și câțiva tineri, fete și băieți. Una dintre fete nu locuiește în zonă și nu a mai călcat prin cartier de atunci. Alte două fete aflate în locuința atacată trăiesc cu spaimă, fiind nevoite să meargă zilnic la muncă, prin fața casei în care locuiesc ilegal indivizii care au provocat scandalul. "Acum două zile, când am plecat spre muncă, am trecut pe lângă unul dintre indivizi. M-am înspăimântat când l-am recunoscut, dar nu m-am uitat stânga-dreapta, mi-a fost frică. Sunt foarte mulți pe care nu-i știu și risc să mă întâlnesc cu ei pe stradă fără să mă pot apăra, în condițiile în care ei mă știu, m-au văzut la secție când am dat declarație, pentru că erau și ei acolo", mărturisește C.A.

Indivizii locuiesc într-o casă construită ilegal

Onasis Alim, Kenan Iusein, Dali Iumiut, Osman Sali, Osman Erkal, Alim Belgin, Daniel Opriș și Sorin Vasile Toma locuiesc într-o casă "construită ilegal", după cum spun vecinii. După ce au amenințat una dintre fete cu cuțitul și au provocat întreg scandalul, indivizii plănuiau să intre dimineața peste proprietari și să le aplice o "corecție". Inițial, la fața locului s-au prezentat polițiștii Secției 2 și 4, care le-au luat datele celor care au făcut scandal. Apoi, unul dintre oamenii legii i-a auzit în timp ce plănuiau să aștepte plecarea polițiștilor, pentru ca în toiul nopții să-și ducă planul la bun sfârșit. Doar că, oamenii legii au intervenit la timp și au reținut 8 dintre cei 19 indivizi care stăteau în locuința de pe Fulgerului. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au făcut recurs după ce magistratul Bogdan Arhip a luat decizia de a-i lăsa în liber-tate pe inculpați. Ieri, Tribunalul Constanța a respins contestația procurorilor și cei 8 indivizi vor fi liberi și cercetați sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Roman
14 octombrie 2016
Judecator fara judecata

Cum poate sa judece in stare de libertate niste cutitari fara scrupule? Unul dintre inculpati mai are o fapta in luna august judecat de tribunalul calarasi.. aceeasi fapta.. da cu minorii.. Dar el poate sa dea ordin de aducere la minori de 4 anii .. Pe ce sa bazat el la schimbarea faptelor din agresiune violare de domiciliu atac cu arme albe si altele in rafuiala... Aloo Bucurestiuu.. voi nu vedeti ce se intampla in constanta..?

Un Constantean
14 octombrie 2016
La puscarie

Ciori imputite care se cred in jungla, magistrati incompetenti care lasa in libertate ciorile astea imputite... noroc cu militia ca inca misca bine la noi in Constanta, dar ce facem cu judecatori care lasa in libertate asemenea elemente!!!

DODO
15 octombrie 2016
justitia poate ucide !!!

DACA ar fi patit-o chiar judecatorul sau o ruda apropiata a lui care ar fi fost sentinta ?

un vecin
15 octombrie 2016
politia

Cei de la politie chiar si-au facut treaba....dar degeaba au muncit o seara intreaga...pt ca sa trezit domnul judecator .....care a spus ca nu este nici una dintre incadrarile care sau propus.(loviri ..vatamare..tentativa de violare de domiciliu..distrugere...port de arme albe...etc..) a fost doar o incaierare..intre niste indivizi si un gard.....care acum trebuie refacut de cei 2 pensionari....DECI IN ROMANIA ..TREBUIE SA SE INTAMPLE CEVA FOARTE GRAV CA SA OBSERVE UN ASEMENEA JUDECATOR.......ESTE DE NEIMAGINAT.....ATITUDINEADOMNULUI JUDECATOR NU FACE DECAT SA LE DEA INCREDERE PE VIITOR ACESTOR INDIVIZI..... ASTA ESTE TRAIM IN ROMANIA...SI PLATIM TAXE PT CA ACEST JUDECATOR SA ISI IA SALARIU LUI DE NESIMTIT....IN CONCLUZIE....CONSTANTENI STATI LINISTITI ...BARICADATIVA IN CASE,, SI NU IESITI SEARA PE STRADA..

Coiciu
15 octombrie 2016
Pentru ciorile astea,

niste cocktail-uri Molotov, nu gasim?!!

Codrin
15 octombrie 2016
Mi-e scarba de interlopi

Asteptam cu nerabdare sa vedem neveste,iubite,fiice de judecatori violate si distruse de aceste forme de viata care fac sa puta toata Constanta. Vrem sa ne bucuram ca dupa uciderea unor magistrati sau politicieni mai mari,nu loaze de oras de la noi se vor lua masuri impotriva avortonilor astia. In judet cei mai multi sunt turcii tiganizati care sunt ca gunoaiele si efectiv nu vor sa se civilizeze. Da,ne este scarba ,vomitam cand ii vedem,dar asta e viata,ne tinem de nas si rabdam,insa macar organelle ma-sii de forta sa ne apere,nu sa fie fratii lor.

cetateanul
15 octombrie 2016
infractori

ma, de patrula lui Vlad Tepes a lui Daniel Ghita ati auzit? cati membri are la Constanta?

europeanu
15 octombrie 2016
Mie mi-e scarba de judecator

Judecatorul trebuie bagat la Poarta Alba ! O jigodie corupta !!!

EGO
15 octombrie 2016
COICIU

Doamne ce curajosi suntem....la scris...la comentat pe la colturi..vai de capul nostru !

constanta libera
15 octombrie 2016
coiciule sau muiciule

ai o fata de porc soios nu fac ura de rasa si nu am facut niciodata da am o repulsie fata de vagabonzi nenorociti ca tine locul vostru e la puscarie legile sunt foarte blinde pentru cei de teapa ta si cei care va pun in libertate ar trebui sa fie cercetati si sa ajuga linga voi ca sa putem sta si noi cetateni linistiti mama voastra de vagabonzi nenorociti scursurile societati

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.5025 secunde