Dezvăluiri bombă! Arme folosite de Statul Islamic, fabricate în România

194
Dezvăluiri bombă! Arme folosite de Statul Islamic, fabricate în România - statulislamic-1449682198.jpg

Articole recomandate

Un raport al organizației Amnesty International arată că unele dintre armele folosite de membrii organizației Statul Islamic au fost fabricate în România, informează B1.ro.

Potrivit raportului "Analiză: Armele rețelei teroriste Stat Islamic", combatanții ISIS folosesc arme furate din depozitele armatei irakiene, unde se află armament fabricat în numeroase țări, inclusiv în România.

Organizația arată că după intervenția militară americană din anul 2003, armamentul sustras din depozitele armatei irakiene a contribuit la ascensiunea rețelei teroriste Stat Islamic.

Raportul citat include și mărturia sergentului american Jonathan M. Cuney.

"Erau în principal arme de fabricație sovietică. (...) Dar chiar dacă erau în general de tip rusesc, și într-o măsură mai mică belgiene și germane, aceste arme erau adesea fabricate în țări precum Bulgaria, fosta Iugoslavie, China, Republica Democrată Germană, Egipt, România și în fabrica irakiană de la Tabuk. Aceeași combinație de arme mici de foc și muniție reprezintă baza grupurilor teroriste și insurgente care sunt active în Irak și Siria, inclusiv rețeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic", a declarat sergentul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1894 secunde