Deținuții politici morți în lagărul de muncă de la Periprava vor fi DESHUMAȚI

266
Deținuții politici morți în lagărul de muncă de la Periprava vor fi DESHUMAȚI - 25maigroapacomuna-1432551452.jpg

Articole de la același autor

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT), organizează în perioada 25 - 30 mai 2015 o acțiune de investigații arheologice în localitatea Periprava, județul Tulcea. Acțiunea are drept obiectiv căutarea, descoperirea gropilor comune și deshumarea rămășițelor pământești ale foștilor deținuți politici decedați în colonia penitenciară din apropiere.


Arheologul Gheorghe Petrov, expert IICCMER, a declarat pentru "Cuget Liber" că vor fi scoase la suprafață cinci cadavre descoperite inițial în 2013, de la care vor fi recoltate probe biologice de țesut osos, în vederea stabilirii identității. De asemenea, până la sfârșitul săptămânii vor fi efectuate și alte săpături, în apropierea cimitirului din Periprava, pentru găsirea altor victime. 


"Este vorba despre deținuți de la colonia din Periprava, care au fost îngropați în cadrul cimitirului sau în apropiere, iar zonele ne-au fost indicate de localnici sau de foști angajați. Pentru că au mai fost și alte cazuri, în care deținuții au fost îngropați în digul care se construia atunci, în pădurea de la Letea etc", ne-a precizat arhitectul Gheorghe Petrov. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1555 secunde