Detalii din ancheta fostului șef al Poliției Eforie. Cum poate fi anulată o sancțiune contravențională!

1527
Detalii din ancheta fostului șef al Poliției Eforie. Cum poate fi anulată o sancțiune contravențională! - fonddetaliiacorduricoteanu1-1606933437.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți inculpați anchetați în același dosar cu fostul șef al Poliției Eforie, comisarul șef Gabriel Coteanu, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu anchetatorii DNA. În urma acordurilor, ies la iveală noi detalii privind modul cum erau comise faptele ilegale.

Ancheta procurorilor Direcției Naționale Anticorupție în ceea ce îl privește pe fostul șef al Poliției Orașului Eforie, comisarul șef Gabriel Coteanu, continuă. Comisarul șef este anchetat pentru luare de mită în formă continuată și instigare la fals în înscrisuri oficiale, fiind acuzat că în sezoanele estivale 2019 și 2020 ar fi primit în mod repetat sume de bani, „pentru ca, în schimb, să nu își îndeplinească sarcinile de serviciu, în sensul de a permite și a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat”, se arată în ancheta procurorilor.

Între timp, patru inculpați anchetați în același dosar au solicitat încheierea de acorduri de recunoaștere a vinovăției. În trei dintre dosare, magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat în favoarea încheierii acordurilor de cunoaștere, astfel că inculpații au primit pedepse cu suspendare. Până în prezent, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției Marcel I., fost șef al Poliției Locale Eforie, condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, Ștefan U., condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare și totodată, achitarea sumei de 47.650 de lei „ca preț a influenței sale asupra numitului Coteanu Cornel Gabriel”, cât și Geani-Rivera-Vasile D., condamnat la doi ani și șase luni cu suspendare. Instanța urmează să se pronunțe și în ceea ce privește cererea lui Rivera Roco D., care a solicitat, de asemenea, încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Mai mulți inculpați au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției

Urmare a încheierii respectivelor acorduri, ies la iveală noi detalii privind modul în care se desfășurau faptele ilegale. De exemplu, punctează anchetatorii, fostul șef al Poliției Eforie i-ar fi cerut lui Marcel I. să anuleze un proces verbal prin care aplicase o amendă de 1.000 de lei. Potrivit rolii.ro, fapta a avut loc pe 10 august, când polițistul local a depistat pe o stradă din stațiunea Eforie Nord, un autoturism aparținând unei firme de curierat, care bloca accesul. Urmare a constatării, polițistul local a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei, cu posibilitatea achitării în 15 zile, a sumei de 500 de lei. Ulterior, fostul șef al Poliției Eforie l-ar fi sunat și i-ar fi spus, potrivit anchetatorilor, „vezi că ai tăi amendează un curier”. Aflând că cel care a aplicat sancțiunea era chiar Marcel I., Coteanu i-ar fi cerut „să rezolve problema”, adică să micșoreze amenda sau să o anuleze. Polițistul local a refuzat, dar într-un final, după insistențele fostului șef al Poliției Eforie, a acceptat să îi fie returnat exemplarul comunicat șoferului și să îl modifice. Șoferul a lăsat exemplarul său la sediul Poliției Eforie, într-un plic, în care a lăsat și suma de 200 de lei. În momentul în care a ridicat plicul, Marcel I. a găsit banii, șoferul a fost chemat la sediul Poliției, iar banii i-au fost returnați. Ulterior, a modificat cele trei exemplare ale procesului verbal de contravenție, care au fost găsite în arhiva Poliției Locale Eforie de anchetatori. Și anume a tăiat sancțiunea, menționând „avertisment” pe toate cele trei exemplare. Inculpatul a fost acuzat de fals în înscrisuri oficiale. 


Analizând solicitarea inculpatului Marcel I., magistrații Tribunalului Constanța au apreciat că „nu este cunoscut cu antecedente penale, a înțeles semnificația faptei și a adoptat o atitudine sinceră încă de la prima audiere. Prin declarațiile sale, inculpatul a făcut posibilă cercetarea și altor fapte penale, este bine integrat în societate, are un loc de muncă care-i permite să obțină în mod licit venituri și a făcut demersuri pentru înlăturarea consecințelor faptelor, consemnând suma de 1.000 de lei într-un cont al administrației locale Eforie”. Drept pentru care, instanța a încuviințat acordul de recunoaștere a vinovăției. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3371 secunde