Deșeuri periculoase, la groapa de gunoi! Poliția a intervenit

174
Deșeuri periculoase, la groapa de gunoi! Poliția a intervenit - ddd-1579266957.jpg

Articole recomandate

Inspectorii Gărzii de Mediu au oprit două camioane cu zeci de tone de deșeuri medicale periculoase care urmau a fi aruncate la groapa de gunoi a orașului Ploiești, transmite Digi 24. Ministerul Mediului spune că deșeurile au fost încărcate ieri de la incineratorul de la Brazi, unde ministrul a dat ieri un ultimatum. Polițiștii au oprit transportul, iar ministrul a mers Ploiești în această dimineață.

"Ieri am fost într-o vizită inopinată să vedem cum stau cu implementarea planului de măsuri pe care trebuie să-l ducă la îndeplinire până pe data de 15 februarie și să se conformeze cu reglementările în vigoare. Ieri, în doar câteva momente cât am stat acolo am sesizat cum se încărcau camioane și am solicitat comisarilor Gărzii de Mediu să monitorizeze zona. În 24 de ore au plecat de acolo 2 camioane cu deșeuri, suspecte a fi periculoase. Ieri, acestea au ajuns la depozitul ecologic de deșeuri municipale, tot din județul Prahova, care și ei au constatat că încărcătura camioanelor nu e conformă avizului de însoțire a transportului. Voiau să le depoziteze la groapă", a spus ministrul la Digi24.

Ministrul a precizat că cele două camioane au fost trimise înapoi la incinerator, iar deșeurile urmează să intre în procesul de incinerare, "cum ar fi trebuit să fie de la început", a spus Vela. "Acum, în mod normal, camioanele sunt descărcate în prezența comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, pentru a verifica calitatea deșeurilor și dacă acestea sunt periculoase. Vor trebui incinerate la Brazi", a precizat ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.25 secunde