DESCINDERI LA CĂMĂTARI / Suspecții ar fi dat împrumuturi de peste un milion de euro

271
DESCINDERI LA CĂMĂTARI / Suspecții ar fi dat împrumuturi de peste un milion de euro - mascat13736872241397630325-1418128566.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale și procurorii DIICOT din Argeș au efectuat, astăzi, 21 de percheziții la sedii de societăți comerciale și la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în șantaj, cămătărie, spălare de bani și evaziune fiscală.

Anchetatorii au început urmărirea penală a 11 persoane, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de cămătărie, șantaj, spălare de bani, evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi derulat activități economice fictive, pentru acoperirea activităților de cămătărie, prin intermediul unor societăți comerciale unde sunt asociați ori administratori.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în mod coordonat ar fi împrumutat sume de bani importante cu o dobândă cuprinsă între 3% și 10% mai multe persoane, unele dintre acestea conducând societăți comerciale cunoscute la nivel local.


În ipoteza în care membrii grupului infracțional nu obțineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu zis și dobânda stabilită procedau la inducerea unei stări de temere victimelor prin amenințarea cu acte de violență împotriva lor sau a persoanelor apropiate. 


Persoanele împrumutate de membrii grupului infracțional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăți comerciale care dețin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezintă o garanție pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate și a dobânzilor.


De asemenea, persoanele erau împrumutate cu sume de bani din ce în ce mai mari pe care nu le mai puteau restitui. Banii erau împrumutați pe o durată mare de timp, cu o dobândă între 4% și 10% pe lună, plătită lunar, iar în cazul în care sumele de bani erau împrumutate pentru perioade mai scurte, cuantumul dobânzii era mai mare.


Totodată, erau împrumutate persoane care, fără a avea o situație financiară foarte bună, împrumutau sume mai mici de bani, pentru restituirea cărora urmând să răspundă și persoanele prin intermediul cărora acestea au ajuns să cunoască pe unul din membrii grupului infracțional. 


Până în prezent, există indicii potrivit cărora membrii grupului organizat ar fi acordat împrumuturi de peste un milion de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3048 secunde