Descinderi în forță la Hârșova, după ce primarul a cerut să vină Armata!

6179
Descinderi în forță la Hârșova, după ce primarul a cerut să vină Armata! - fondharsovasursaipjconstanta-1586103592.jpg

Articole de la același autor

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a transmis o scrisoare deschisă conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța prin care solicită suplimentarea polițiștilor de pe raza localității și intervenția forțelor armate. Solicitarea a venit în contextul în care foarte multe persoane refuză să respecte restricțiile impuse. Sâmbătă după-amiază, zeci de mașini de poliție - unele venite tocmai din București! - au descins la Hârșova.

Primarul Viorel Ionescu este unul dintre edilii constănțeni care au luat măsuri stricte încă din primele zile de decretare a stării de urgență, din dorința de a proteja orașul în fruntea căruia se află.

Astfel, a luat inițiativa de a supune atenției Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care au fost interzise grupurile de trei persoane. De asemenea, a inițiat igienizarea scărilor de bloc din oraș prin serviciul de salubrizare al orașului, ambele măsuri fiind puse în aplicare dinainte să fie parte a ordonanțelor militare.



Dar aceste măsuri trebuie susținute și de localnici, care trebuie să respecte restricțiile de deplasare, dar și de forțele de ordine, care să patruleze și să verifice respectarea lor. La acest capitol apar problemele: în Hârșova, numărul polițiștilor și polițiștilor locali este insuficient pentru nevoile orașului și locuitorilor! De altfel, primarul Viorel Ionescu a atras atenția asupra acestui aspect în repetate rânduri.
De data aceasta, având în vedere că este vorba despre o problemă de sănătate publică și de respectarea stării de urgență, primarul a adresat conducerii IPJ Constanța o scrisoare deschisă prin care solicită măsuri urgente.

"Țăndărei e la numai 25 de kilometri de noi!"

"Având în vedere nenumăratele mesaje, însoțite de fotografii și apeluri telefonice primite din partea cetățenilor revoltați de inconștiența unui număr mare de persoane care refuză să respecte obligațiile privind limitarea deplasărilor și răspândirea Covid-19 (care încalcă autoizolarea, mint cadrele medicale, se comportă violent cu cadrele medicale, punându-le în pericol, circulă nestingherit prin oraș și nu sunt verificați), precum și de ineficiența în gestionarea acestor situații de către efectivele insuficiente ale Poliției Naționale, Jandarmeriei și Poliției Locale, întrucât eu ca primar nu am în subordine Poliția Națională, nu am nicio prerogativă în coordonarea forțelor de ordine din oraș, neputând interveni direct, adresez această scrisoare deschisă conducerii IPJ Constanța, prin care revin cu solicitarea de: urgentarea demersului de aplicare a art. 10 din Ordonanța Militară 3, respectiv suplimentarea forțelor de ordine prin intervenția forțelor armate și repartizarea a cel puțin unui agent de circulație rutieră la Hârșova, pentru ocuparea unuia dintre cele trei posturi alocate, având în vedere numărul mare de infracțiuni la regimul circulației", se arată în scrisoarea deschisă.



Punerea în aplicare a celor solicitate trebuie făcută cu urgență, având în vedere, a subliniat primarul Ionescu, "numărul crescut de cazuri depistate pozitiv în localitatea Țăndărei, aflată la aproximativ 25 de kilometri de orașul nostru". De altfel, în Țăndărei a fost impusă carantina, limitându-se intrările și ieșirile din localitate.
Reamintim că, în edițiile anterioare ale "Cuget Liber", am prezentat nemulțumirile edilului referitor atât la numărul mic de polițiști, de polițiști locali, cât și absența polițiștilor rutieri.



La începutul acestui an, comisarul șef Constantin Dancu a anunțat alocarea unui număr de trei posturi de polițiști de Rutieră pentru Hârșova, dar, până în prezent, niciun polițist nu a fost încadrat pe funcțiile respective.


Amenzi de peste 50.000 de lei, în numai două ore!

După ce primarul Viorel Ionescu a făcut publică scrisoarea deschisă, sâmbătă după-amiază, zeci de efective din cadrul IPJ Constanța și Inspectoratului General al Poliției Române au descins la Hârșova. Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 16.00 - 18.00, iar scopul a fost tocmai cel indicat de primar: depistarea și sancționarea celor care încalcă prevederile ordonanțelor militare.



Astfel, au fost legitimate 123 de persoane și au fost oprite, pentru verificări, 118 vehicule. În final, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.000 de lei. De asemenea, au fost controlați doi deținători de arme și a fost confiscată o cantitate de 34 de litri de dezinfectant.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4524 secunde