Deratizare suspectă: zeci de copii duși la spital

135
Deratizare suspectă: zeci de copii duși la spital - ddd-1578985699.jpg

Articole recomandate

Cursurile de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrun" din Arad au fost suspendate, marți, din odinul prefectului, după ce zeci de elevi s-au intoxicat, luni, cu o substanță încă necunoscută, în urma deratizării făcute în clădire. Ministerul Sănătății a anunțat marți că 40 de copii de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" au ajuns la spital cu erupții la față, grețuri și vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare care s-a făcut în sălile de curs. 14 copii au rămas internați. Ministerul Sănătății a anunțat, anterior, că a dispus un control mixt de urgență la unitatea școlară.

"Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timișoara o astfel de situație să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operațiuni de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar se pare că la Arad nimeni nu și-a făcut treaba. (...) Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar și a Inspecției Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovați care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiți să schimbăm radical legislația", a declarat, luni seara, ministrul Sănătății, Victor Costache, citat într-un comunicat al ministerului.

Potrivit unor surse citate de HotNews, probele de sânge luate de la copii vor fi trimise la Timișoara pentru analize.

Prefectul de Arad a convocat, luni seara, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și a dispus verificări atât la firma care a făcut deratizarea în Liceul German, cât și la școală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3348 secunde